Tgrt Haber
06 Nisan 2018 11:54

Dolar Euro ne kadar kaç TL? Güncel döviz fiyatları dolar euro fiyatları ÖĞREN

Dolar Euro fiyatları ne kadar oldu kaç TL yatırımcısı tarafından merak ediliyor. Dolar tarihi rekorunu yeniledi, Euro da yeni rekoru gördü! İşte Güncel döviz fiyatları dolar euro fiyatları haberimizde...

Dolar Euro ne kadar kaç TL? Güncel döviz fiyatları dolar euro fiyatları ÖĞREN
dolar,,euro,,dolar fiyatları,,euro fiyatları,

Dolar Euro fiyatları ne kadar oldu kaç TL? Dolar/TL, Asya piyasalarında 4.0620 ile tarihi zirvesini yenilerken, 4.05'in üzerinde işlemler devam ediyor. Euro/TL de 4.9776 seviyesi ile yeni rekorunu gördü. Piyasalar bugün ABD'den gelecek tarımdışı istihdam verisini takip edecek. Bugün TSİ ABD'de istihdam verileri açıklanacak. Tarım dışı istihdamın 178 bin, işsizlik oranının yüzde 4.0 olacağı tahmin ediliyor.  Bu arada Çin piyasaları tatil nedeniyle bugün kapalı.

DOLAR YORUMU GÜNCEL

İntegral Yatırım Araştırma Uzmanı Eda Karadağ, "Dolar/TL kurunda oynaklık hala yüksek. Kur bu sabahta 4.06 seviyesine yükselerek rekorunu tazeledi. TL varlıklardaki kırılganliğin sürüyor olması, gelişmekte olan ülke piyasalarında en çok negatif ayrışan para biriminin TL olmasına neden olurken kurunda yukarı yönde tepkisini tetikliyor. Türkiye'ye yönelik risk algısında bozulma var ve bu konuda tansiyon dinmedikçe kurun rahatlaması biraz daha zor gibi duruyor" dedi.

Karadağ değerlendirmelerine şöyle devam etti: "Bir süredir piyasalarda ABD başkanı Trump nedeniyle ticaret savaşları endişesi doları baskılayan en önemli unsurdu. Ancak dünden bu yana bu endişenin biraz daha azalması  ABD dolarında pozitif bir ortam oluşturmuş durumda. Doların toparlanma çabası da dolar/TL'nin bu sabah yeni bir rekor seviyesini test etmesine neden oldu. Bugün için dolar açısından hareketli bir gün olabilir. Özellikle Fed'den 4 faiz artısı gelebilir mi spekülasyonlarının devam ettiği bu ortamda, bu hafta eski Fed başkanı Yellen'da konuşmasında Fed'den 3 veya 4 faiz artırımı beklediğini belirtmesi de piyasaları daha da iştahlandırdı. Aynı zamanda dün Fitch ABD'nin kredi notunu teyit ederken ülke ekonomisine yönelik olumlu açıklamalarda da bulundu.

Kısacası, ABD'ye yönelik beklentilerin pozitif olması doların zayıflamasını sınırlı bırakıyor. Bugün ABD den tarım dışı istihdam günü ve beklentilerin üzerinde bir veri alınırsa aynı zamanda en önemli kısım ücretlerde de bir artış görülürse bu durumda Fed in bu yıl için 4 faiz artırma ihtimali kuvvetlenebilir ve bu hava doların güçlenmesini daha da destekleyebilir. Aksi senaryoda ise doların toparlanmakta zorlanması beklense bile ciddi bir zayıflama beklemediğimi söyleyebilirim, Açıkcası doların bugün güçlenmesi durumunda Dolar/TL kurunda yeni rekor denemesinin gelebileceğini unutmamak gerek. Bugüne kadar TL kaynaklı kurda yükseliş iştahı vardı ancak artık dış piyasanın da işin içine girmeye başlaması dolar/TL kuru açısından daha da hareketli günlerin başlamasına neden olabilir. 

Teknik acıdan 4.00 seviyesi destek noktası olarak izlenebilir. Bu destek noktasının altına doğru hamlesinde başarılı olamadığı müddetçe kurun yukarı yönde gitme potansiyeli sürebilir."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...