Tgrt Haber
16 Ağustos 2021 09:39

Dolar yeniden kritik seviyenin altında

Cuma günü doların güç kaybetmesi ve PPK'nın faizlerde bir değişikliğe gitmemesinin desteğiyle 8,50'nin altını test eden dolar fiyatları, bu sabah düşüşünü devam ettirerek 8,49'dan işlem görüyor.

Dolar yeniden kritik seviyenin altında
dolar,euro,türk lirası,döviz

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB)toplantısını takip ettiğimiz geçtiğimiz hafta Türk Lirası, ABD Doları karşısında güçlü bir performans gösterdi. Dolar /TL paritesi yüzde 1,30  civarında düşüş kaydetti.

Tüm bu gelişmelerle Cuma günü 8,50’nin altını test eden dolar/TL haftayı 8,51’den kapatmıştı. Dolar fiyatları yeni haftanın ilk gününe açılış fiyatının yüzde 0,21 düşüşle 8,49 seviyesine geriledi. 

Dolar yeniden kritik seviyenin altında

Euro/TL de açılışa göre 0,13 değer kaybı ile 10,04’ten işlem görüyor. 

Öte yandan dünya bir yandan delta varyantıyla beraber yeniden tırmanışa geçen koronavirüs vakalarını takip ederken diğer yandan Afganistan'da yaşanan güç değişimine odaklanmış durumda.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...