Tgrt Haber
20 Ocak 2022 07:55

Euro ve dolar kaç TL? İşte İslam Memiş dolar tahmini

Dolar fiyatı üzerinde etkili olan Merkez Bankası ve Fed faiz kararı ardından yatırımcılar dolar/TL kuru hakkında araştırma yapıyor. Haftaya düşüşle başlayan dolar ayın ilk gününde geri çekilmeye devam ediyor. Peki dolar kaç TL? Euro ne kadar? Düşüş sürecek mi? İşte İslam Memiş dolar tahmini.

Euro ve dolar kaç TL?   İşte İslam Memiş dolar tahmini
dolar,islam memiş,euro,merkez bankası,faiz kararı,TCMB

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) 2022 yılının ilk faiz kararı ardından Fed faiz kararı da açıklandı. Dolar fiyatı geçtiğimiz hafta düşüşle kapatırken vatandaşar alım satım konusunda uzman görüşlerine odaklandı. Şubat ayının ilk gününe yüzde 1 değer kaybederk başlayan dolar 3 Şubat'ta açıklanacak Ocak ayı enflasyon rakamları öncesi merak konusu oldu. Peki.1 Şubat dolar kaç TL? 

1 ŞUBAT DOLAR KAÇ TL? 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası yılın ilk Para Politikası Kurulu toplantısı ile Ocak faiz kararını açıkladı. Geçtiğimiz yıl eylül ayından bu yana faiz indirimi uygulayan TCMB aralık ayında da 100 baz indirim uygulayarak politika faizini yüzde 15’ten yüzde 14 seviyelerine çekmişti. Merkez Bankası beklentiler doğrultusunda politika faizini yüzde 14'te sabit tutarak değişikliğe gitmedi. Diğer yandan dolar fiyatı üzerinde etkili Fed martta 50 baz puan artışı işaret ederek yılın ilk toplantısında faizi sabit tuttu. Kararların ardından düşüşe geçen dolar yeni günde de yüzde 1 değer kaybetti. Peki bugün dolar kaç TL?

1Şubat Salı dolar 13,31 TL seviyelerinden işlem görüyor. 

Euro ve dolar kaç TL?   İşte İslam Memiş dolar tahmini

EURO NE KADAR? 

Fed faiz kararı ile dolar fiyatı yanında diğer yabancı ülke para birimleri de yönünü buldu. Vatandaşlar ''Euro ne kadar?'' sorusunun cevabına odaklandı. Haftalardır 15 TL sınırının üstünde bulunan euro yeni günde yüzde 1 değer kaybetti. Buna göre 1 Şubat Salı euro 14,99 TL’den el değiştiriyor. 

İSLAM MEMİŞ DOLAR YORUMU 

Yatırımcılar dolar fiyatında yaşanan düşüşle beraber araştırmalarını sıklaştırdı. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş hafta boyunca düşüşlerin devam edeceğinin altını çizerken şubat ayı dolar fiyatının baskılanacağına vuguladı. Dolar/TL kurunda yurt içi piyasalarda 13.30 TL seviyelerini işaret eden Memiş düşüş sonrası 12.60 ile 12.20 seviyelerinin ihtimal dahilinde olduğunu belirtti. İslam Memiş dolar tahmini ile ilgili sorulara ''17 Şubat Merkez Bankası kararıyla dolar üzerindeki baskılanma devam edecek. 3 Şubatta enflasyon rakamları açıklanacak, o tarihte biraz yükselebilir ancak sonrasında yeninden düşüşe geçecek'' cevabını verdi. 

OCAK AYI ENFLASYON RAKAMLARI SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK? 

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından her ay açıklanan enfalsyon rakamları için geri sayım başladı. TÜİK Aralık 2021 enflasyon rakamlarını 3 Ocak 2022’de açıkladı. Ocak ayı enflasyon rakamları ise 3 Şubat Perşembe saat 10.00'da açıklanacak. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...