Tgrt Haber
18 Ocak 2022 08:07

Gram altın ne kadar? Fed faiz kararı öncesi yükselecek mi? İslam Memiş altın yorumu!

Gram altın için kritik hafta başladı. Fed faiz kararı sonrası şekillenecek gram altın 800 TL sınırını aştı. Küresel altın fiyatları ile dolar/TL kurunda yaşanan gelişmeler yurt içinde altın fiyatları üzerinden etkili olurken yatırımcılar ''Gram altın ne kadar? Çeyrek altın kaç TL? Yükselir mi, düşer mi?'' sorularına odaklandı. İşte İslam Memiş altın yorumu.

Gram altın ne kadar? Fed faiz kararı öncesi yükselecek mi? İslam Memiş altın yorumu!
altın,altın fiyatları,gram altın,çeyrek altın,islam memiş,fed,merkez bankası

Altın yatırımcısı ons ve gram altın üzerinde etkili olacak Fed faiz kararına odaklandı. Ons altın, geçen haftayı yüzde 1’e yakın yükselişle kapatarak son 6 haftanın 5’ini kazançla geçirmiş oldu. Haftaya yatay bir seyir başlayan ons altın 1.835 dolar üstü seviyeleri koruyarak 1.837 dolar civarında işlem görüyor. Saxo Bank Emtia Strateji Müdürü Ole Hansen, altının 1.830-35 dolar seviyesinin kırılmasıyla sonraki seviyelerin 1.850 ve 1.877 dolar olacağına dikkat çekti. Bunun yanında küresel risk iştahının azalması ve jeopolitik endişelerin artması altın yükselişine neden oldu. Peki gram altın ne kadar? Fed faiz kararı sonrası altın yükselir mi? 

25 OCAK GRAM ALTIN NE KADAR? 

Amerikan Merkez Bankası (Fed)’in açıklamaları küresel piyasaları doğrudan etkiliyor. Altın yatırımcısı yılın ilk Fed faiz kararını beklerken gram altın fiyatı merak konusu oldu. ABD’de enflasyonun beklentilerin üzerinde çıkmasıyla ons altın yükselişini sürdürürken 19 Ocak Çarşamba gram altın 788 TL seviyelerinden işlem görüyor.  Enflasyonda yüksek ivmenin ve düşük ABD dolarının altın fiyatını 2022'de daha yüksek fiyatlara yönlendirmesi bekleniyor. İslam Memiş altın tahmini yaparken ''Şu an orta seviyedeyiz. Aşağıda 1.600 Dolar, yukarıda 2.000 Dolar seviyesi var. Bu iki seviye de test edilecek ancak önce hangisi test edilir, bunun cevabı Fed kararlarında saklı.’’ ifadelerine yer verdi. 

Gram altın ise küresel piyasalardaki yükselişe rağmen dolar fiyatına bağlı olarak geri çekildi. Yatırımcılar ‘’Bugün gram altın ne kadar?’’ sorusunun cevabına odaklandı. 

25 Ocak Salı gram altın 801 TL seviyelerinden işlem görüyor. 

Analistler 2022 yılında altın fiyatlarında dalgalanamların görüleceği uyarısından bulunurken yatırımcılara riskten uzak durarak uzun vadeli alımlar yapmalarını önerdi. Memiş gram altın için 800 TL üzerinden alım yapmasının doğru olmadığına değindi. 

İSLAM MEMİŞ ALTIN TAHMİNİ 

Küresel piyasalarda yaşanan yükselile rağmen yurt içi dolar TL kuru nedeniyle düşüş gösteren gram altın fiyatı ardından gözler Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş yorumlarına çevrildi. İslam Memiş “Dolar nereye giderse gram altın da oraya gider. Dolayısıyla dolar kurunun takip etmeye devam ediyoruz. 750 ve devamında 720 lira seviyesi benim için güçlü bir destek seviyesi. Eğer 750 lira seviyesini altına sarkarsa kısa vadede 720 lira seviyesi gündeme gelebilir. Ancak ben bu gerilemenin kalıcı olacağını düşünmüyorum. Bundan dolayı uzun vadede bu alım fırsatı olarak düşünüyorum” ifadelerini kullandı. Yatırımcılar ve piyasalar gram altın üzerinde doğrudan etkili olacak Fed faiz kararı için beklerken ekonomistler Fed’in bu toplantıda Mart ayındaki faiz artırımının sinyalini vermesini beklediklerini ifade etti. 

İslam Memiş ''2022 gram altın ne kadar olur?'' sorularına geçtiğimiz günlerde hareketliliğin 3 ay boyunca devama edeceği, Fed ve TCMB faiz kararının son derece önemli olduğunun altını çizerek 1.450 TL seviyesini işaret etmişti. Fed faiz kararı öncesi gram altın haftalardan sınrıında beklediği 800 TL'yi aştı. 

Ons altın fiyatı 1.827-1.830 dolar seviyesine yaklaşınca satış gerçekleştiğini söyleyen İslam Memiş 26 Ocak’ta Fed’in faiz kararı sonrası kısa vadeli bir gerileme beklediğini açıkladı. 

Gram altın ne kadar? Fed faiz kararı öncesi yükselecek mi? İslam Memiş altın yorumu!

ÇEYREK ALTIN NE KADAR? 

Küresel ve yurt içinden gelen verilere bağlı olarak altın fiyatı hareketliliğini sürdürüyor. Vatandaşlar ‘’Çeyrek altın ne kadar?’’ sorusunun cevabına odaklandı. 

Haftaya 1.290 TL seviyelerinden başlayan çeyrek altın 25 Ocak Salı 1.297 TL alış 1.320 TL satış fiyatından işlem görüyor.

BATIREL: GRAM ALTIN İÇİN 26 OCAK ÖNEMLİ!

Türkiye Gazetesi köşe yazarı Necmettin Batırel'den gram altın için kritik bir tahmin geldi. Batırel, altının gram fiyatının 1000 TL'yi aşacağını söyleyerek, 26 Ocak tarihini işaret etti. Batırel, "Altıncıların şu an beklemeleri lazım. Düşük fiyattan alım yapılabilir. İleriki süreçte altının gramı 1050 lirayı görüp aşabilir. O yüzden beklemelerini tavsiye ediyorum. Sabretsinler" değerlendirmesine yer verdi. 

FED FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? 

2022 yılının ilk Fed faiz toplantısı ocak ayında düzenlenecek. Fed faiz toplantısı 25-26 Ocak tarihlerinde yapılacak. Toplantının ardıdan Fed başkanı Jerome Powell açıklama yapacak. Powell geçtiğimiz günlerde ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell Fed Başkanlığına adaylığı kapsamında ABD Senatosu'nda yapacağı konuşma metninde ''Araçlarımızı, ekonomiyi ve güçlü bir iş gücü piyasasını desteklemek, yüksek enflasyonun kalıcı hale gelmesini önlemek için kullanacağız'' sözlerine yer verdi. 

Goldman Sachs ise Fed’in politika faizini Wall Street’in beklediğinden daha agresif bir şekilde artırma riski olduğunu duyururken ekonomist Jan Hatzius, Mart, Haziran, Eylül ve Aralık’ta olmak üzere 4 adet faiz artırımı beklediklerini ifade etti. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...