Tgrt Haber
26 Ocak 2022 10:43

Çeyrek ve gram altın ne kadar? Düşüş devam edecek mi? İslam Memiş altın tahmini

Gram altın Fed faiz kararı sonrası küresel altın fiyatlarında yaşanan düşüşe bağlı olarak geri çekildi. Geçtiğimiz hafta 800 TL bandını aşan gram altın Fed'in faizleri serbest tutmasının ardından ibresini aşağı çevirdi. Vatandaşlar haftanın ilk işlem gününde ''Gram altın ne kadar? Fed faiz kararı sonrası düşüş devam eder mi?'' sorularına odaklandı. İşte İslam Memiş altın yorumu.

Çeyrek ve gram altın ne kadar? Düşüş devam edecek mi? İslam Memiş altın tahmini
altın,gram altın,çeyrek altın,fed faiz kararı,islam memiş

Altın yatırımcısı ons ve  gram altın üzerinde etkili olacak Fed faiz kararı ardından sakin seyrini sürdürüyor.  Altın fiyatları, geçen haftayı son 6 ayın en kötü performansıyla kapattıktan sonra yatırımcıların Fed'in daha agresif bir sıkılaşma kararı alabileceğine dair beklentileriyle düşüşünü sürdürdü. Peki gram altın ne kadar? Fed faiz kararı sonrası altın alınır mı satılır mı? Piyasalarda son durum…

GRAM ALTIN NE KADAR? 

Amerikan Merkez Bankası (Fed) faiz kararı açıklanmasının ardından küresel atın fiyatlarında yaşanan düşüşle birlikte gram altın geriledi. Fed beklentiler doğrultusundan faizi sabit tutarken mart ayına işaret etti. Fed, yeni yılın ilk faiz toplantısında, faizi yüzde 0-0,25 bandında bıraktı. Fed Mart başı itibariyle varlık alım programının tamamlanacağını belirtirken martta faiz artıracağı beklentisi oluşturdu. Yetkililer Fed’în beklenen daha hızlı faiz artışı yapmasını bekliyor. Gram altın yurt içinde dolar/TL kurundan etkilenirken diğer yandan küresel altın fiyatları üzerinde etkili olan Fed faiz kararı sonrası gram altın düşüşe geçti. Geçtiğimiz hafta 800 TL sınırında bulunan gerileyen gram altın düşüş göstrerdi. 

31 Ocak Pazartesi gram altın 777 TL üzerinden el değiştiriyor. 

Çeyrek ve gram altın ne kadar? Düşüş devam edecek mi? İslam Memiş altın tahmini

FED FAİZ KARARI SONRASI GRAM ALTIN!

Dünya piyasaları üzerinden etkili olan Fed faiz kararı açıklandı. Jerome Powell, faiz kararı sonrası düzenlenen basın toplantısında, "Faizi Mart toplantısında artırma niyetindeyiz. Bunu yapmak için koşullar uygun." dedi. JP Morgan Chase CEO'su Jamie Dimon Amerika Merkez Bankası'nın 2021’de 2022’de 3 kez faiz artırımı yapmasını beklediğini ifade edeerken Fed faiz kararı için ABD yatırım bankası Goldman Sachs, Fed'in bu yıl dört faiz artırımı yapacağını öngördü. Peki Fed faiz kararı sonrası gram altın yükselir mi düşer mi?

Gram altın ise dolar/TL ’deki yükselişe rağmen küresel altın fiyatlarındaki düşüşle geriledi.

ÇEYREK ALTIN NE KADAR? 

Küresel ve yurt içinden gelen verilere bağlı olarak altın fiyatı hareketliliğini sürdürüyor. Fed faizi serbest bırakacağını açıklamasının ardından gram altın yurt içinde dolar/TL kuruna rağmen küresel altın fiyatlarında yaşaan düşüşe bağlı olarak geri çekildi. Çeyrek altın da gramda yaşanan gerilemeyi takip etti. Vatandaşlar ''Çeyrek altın ne kadar?'' sorusunun cevabına odaklanırken gözler Fed faiz kararı için bekliyor. 

Haftaya 1.290 TL seviyelerinden başlayan çeyrek altın 31 Ocak Pazartesi 1.258 TL alış 1.292 TL satış fiyatından işlem görüyor.

İSLAM MEMİŞ ALTIN TAHMİNİ 

Fed faiz kararı ile ilgili araştırmalar devam ederken gözler altın tahminlerine çevrildi. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş  Fed ve TCMB faiz kararının son derece önemli olduğunun altını çizerken 2022 gram altın tahmini yaparken 1.450 TL seviyesine işaret etti. Gram altın 800 TL sınırı aşması ile ilgili olarak İslam Memiş Fed öncesi beklenti satışı nedeniyle dolar yükselişi gerçekleştiğini ve bu durumun gram altın üzerinde etkili olduğunu söyledi. Memiş ''Gram altın dolar kurundan destek alarak 800 lira bandından seyrediyor'' dedi. Gram altın Fed faiz kararı sonrası 800 TL sınırından geri çekildi. 

İslam Memiş altın tahmini ile ilgili sorulara Şubat ayında kurdaki düşüş beklentisini sürdürdüğünü açıkladı. Memiş zarara uğramamak için yatırım yaparken sepet yapmanın önemine dikkat çekti. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...