Tgrt Haber
01 Haziran 2022 11:49 - Güncelleme : 01 Haziran 2022 12:04

Fed faiz kararı ne zaman açıklanacak? Biden'ın Powell buluşması yatırımcıyı heyecanlandırdı: Altın düşer mi yükselir mi?

Altın fiyatlarını doğrudan etkileyecek Fed faiz toplantısı için geri sayım başladı. Dolar ve altın fiyatında yukarı yönlü atakların geldiği Mayıs ayı biterken uzmanlar Haziran ayının da piyasalar açısında riskli olacağını ifade etti. Dün gerçekleşen Biden-Powell buluşması sonrası gözler ''Fed faiz kararı ne zaman açıklanacak? Fed sonrası altın ve dolar düşer mi?'' sorularına çevrildi.

Editör: Zehra Erdin / Kaynak: TGRT Haber
Altın fiyatları Fed faiz kararı sonrası yönünü bulacak. Vatandaşlar elindeki varlıkları kaybetmemek adına ''Fed sonrası altın düşer mi?'' sorusunun cevabına odaklandı.
,fed,faiz,powell
Altın fiyatları Fed faiz kararı sonrası yönünü bulacak. Vatandaşlar elindeki varlıkları kaybetmemek adına ''Fed sonrası altın düşer mi?'' sorusunun cevabına odaklandı.

Dolar endeksinin hafif toparlanmasına bağlı olarak ons altın geri çekildi. Finans analistleri geri çekilmeleri alım fırsatı olarak değerlendirilmesi gerektiğini ve kalıcı olmayacağını duyurdu. Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş ''Fed 50 baz puan artışı konusunda kararlı açıklamalar yapıyor ancak benim öngörüm 25 baz puan artış ve güvercin tonda bir açıklama gelmesi yönünde'' ifadelerini kullandı. Peki Fed sonrası altın düşer mi? 

FED FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? 

Küresel piyasalarda jeopolitik gerginlik ve ABD Merkez Bankası Fed etkisi sürüyor. Fed Başkanı Powell "Enflasyonun net ve inandırıcı bir şekilde düştüğünü görmemiz gerekiyor ve bunu görene kadar zorlamaya devam edeceğiz" ifadeleri geçerliliğini koruyor. Geçtiğimiz hafta dolar endeksinin yükselişine bağlı olarak yukarı yönlü ataklar yapan ons altın ABD dolarının kayıplarını hafif kazanmasına bağlı olarak geri çekildi. Yatırımcılar elindeki varlıkları kaybetmemek adına güveli liman altına sığınırken fiyatları doğrudan etkilemesinden dolayı ''Fed faiz kararı ne zaman açıklanacak?'' sorusunun cevabını arıyor. 

Fed faiz kararı 14-15 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek.

Fed faiz kararı ne zaman açıklanacak? Biden'ın Powell buluşması yatırımcıyı heyecanlandırdı: Altın düşer mi yükselir mi?

FED FAİZ KARARI SAAT KAÇTA?

ABD’de enflasyon 8,3 oranıyla son 41 yılın zirvesini gördü. Fed yüksek enflasyonla mücadelede kararlılık mesajı verirken altın başta olmak üzere piyasalar üzerinde etkili olacak toplantının saati merak konusu oldu. Peki Fed faiz kararı saat kaçta açıklanacak? 

Fed faiz kararı gece saatlerinde açıklanması bekleniyor.

BIDEN'DAN FED MESAJI

Dünyanın yüksek enflasyon ile mücadelesi sürüyor. ABD Başkanı Joe Biden Fed Başkanı Jerome Powell ile görüşmesi piyasaları heyecanlandırdı.  Biden ''Enflasyonu ele alma planım basit bir önermeyle başlıyor: Fed'e saygı gösterin, Fed'in bağımsızlığına saygı gösteri'' ifadelerini kullandı. Biden ve Fed enflasyonu resesyon riskinden uzak durarak önlemeyi hedefliyor. 

Eski Fed başkanı Hazine Bakanı Janet L. Yellen'ın da yer aldığı toplantının başlangıcında gazetecilere konuşan Bay Biden, enflasyonla mücadelenin en önemli ekonomik önceliği olduğunu tekrarladı. 

FED SONRASI ALTIN DÜŞER MÜ YÜKSELİR Mİ? 

Fed Başkanı Jerome Powell'in "Enflasyonu düşürene kadar agresif hareket etmeyi düşünmemiz gerekecek'' açıklamaları piyasalarda 50 baz puan tahminlerini güçlendirdi. Ekonomi dünyasının ve yatırımcıların merakla beklediği Fed toplantısı için geri sayım devam ediyor. Hem küresel piyasalarda hem yurt içinde etkili olacak Fed faiz kararı altın fiyatlarını etkileyecek. Peki Fed sonrası altın yükselir mi düşer mi?

Fed Başkanı Powell açıklamaları sonrası piyasalarda 50 baz puan artışına kesin gözüyle bakılırken diğer yandan altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş Fed’in 25 baz puan artış yapacağını ve güvercin tonda açıklamalar yapacağını ifade etti. Memiş ''Günümüz ekonomisinde söylemler ile piyasaya yön verilmeye çalışılıyor. Fed’in 50 baz artırım yapmasını beklemiyorum'' ifadelerini kullandı. Memiş ''Haziran ekleme ayı. Fed doğrultusunda geri çekilmeler olabilir ancak bunlar uzun vadeli olmaz. Düşüşler alım fırsatı olarak değerlendirilmeli'' dedi. 

İslam Memiş Fed sonrası altın tahmini için şu rakamları açıkladı:

''Mayıs Fed sonrası ons altın da bant aralığı 1.780-1.880 dolar. 1.780 dolar test edildiğine göre 1.865-1.867 dolar hedef gibi. Buradan kar satışı gelir normal olarak. Fed’in bir sonra ki kararını 25 baz puan bekliyorum. Bu da bant aralığını 1.880-1.980 dolar yapar. Benim yol haritam bu. Fed sonrası gümüş ons da beklentim 25-27 dolar aralığı. Bitcoin’deki öngörüm 42-43 bin dolar. Küresel piyasalarda Haziran ayının hikayesi şöyle; Dolar varlıkları geriler Borsa, emtiaların ons fiyatı ve kripto paralar yükselir. Yani, Mayıs’ın tam tersi.''

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...