Tgrt Haber
03 Şubat 2022 10:58 - Güncelleme : 03 Şubat 2022 11:13

Şubat ayı kira artış oranı ne kadar oldu? TEFE TÜFE Şubat ayı kira zam oranı 2022

Kira artış oranı ne kadar oldu? Kirada oturan vatandaşlar için en çok merak edilen sorulardan biri olurken enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla Şubat ayı kira artış oranı da belli oldu. Kirada oturanların merakla beklediği şubat ayındaki TEFE ve TÜFE bugün belli olurken kira artış oranlarının ne kadar olacağı da belli olmuş oldu. Merakla kira artış oranlarını bekleyenleri için “Şubat ayı kira artış oranı ne kadar oldu? 2022 TEFE TÜFE Şubat ayı kira zam oranı ne karar oldu” sorularının cevapları haberimizde…

Şubat ayı kira artış oranı ne kadar oldu? TEFE TÜFE Şubat ayı kira zam oranı 2022

Enflasyon oranlarının açılanmasının ardından merakla beklenen kira artış oranları da belirlenmiş oldu. Kiraların ne kadar artacağını merak eden vatandaş için net oranlar ortaya çıkarken Şubat ayında zamlı kiralarda belirlenmiş oldu. TUİK, ocak ayı enflasyonunu 11.10 olarak açıklanırken yılın ilk ayında enflasyon oranı ile birlikte TEFE TÜFE oranları da belli oldu. Kirada oturan vatandaşlar, Şubat ayında kiralarına en fazla ne kadar zam yapılacağını araştırıyor. İşte şubat ayı kira zam miktarı…

Şubat ayı kira artış oranı ne kadar oldu? TEFE TÜFE Şubat ayı kira zam oranı 2022

KİRA ARTIŞ ORANI NE KADAR OLDU?

Enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla Şubat ayı kira artış oranları belli oldu. Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) on iki aylık ortalaması baz alınarak belirlenen kira artış oranı Şubat ayı için yüzde 22,58 oldu.

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, TÜFE (2003=100) 2022 yılı Ocak ayında bir önceki aya göre yüzde 11,10, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 11,10, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 48,69 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 22,58 artış gerçekleşti.

Enflasyon oranlarının TÜİK tarafından açıklanmasının ardından TÜFE on iki aylık ortalaması baz alınarak belirlenen kira artış oranı şubat ayı için yüzde 22.58 oldu.

ŞUBAT AYI KİRA ZAM ORANI HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Şubat ayı kira artış oranı ne kadar oldu? TEFE TÜFE Şubat ayı kira zam oranı 2022

TÜİK’in açıkladığı verilere göre ocak ayında TÜFE oranı 22.58 oldu. Mülk sahipleri, kiralara en fazla bu yüzde üzerinden zam yapabilecek.

Örnek kira zamları şu şekilde olacak;

Konut kirası: 2.000 TL

TÜİK TEFE TÜFE Şubat 2022 kira artış oranı: % 22.58

Kasım ayı kira artış tutarı: 451,60

Kasım ayı kira artış oranı dahil yeni kira tutarı: 2 bin 451

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...