Tgrt Haber
11 Haziran 2022 10:03 - Güncelleme : 11 Haziran 2022 10:18

Tüketici kredilerinde vergi artırıldı

Tüketici kredilerinde banka ve sigorta muameleleri vergisi yüzde 10'a çıkarıldı. Türkiye Ekonomi Modeli kapsamında finansal istikrarı yükseltmek üzere atılan adımların bir parçası olan uygulama Resmi Gazete’de yayımlandı. Öte yandan Bakan Nebati yurt dışı yerleşiklerin TL’ye erişim imkanının genişletileceğini söyledi.

Editör: Hasan Selçuk Turan / Kaynak: Anadolu Ajansı
Tüketici kredilerinde vergi artırıldı
kredi

Tüketici kredisi işlemlerinde alınan banka ve sigorta muameleleri vergisi (BSMV) oranı yüzde 5'ten yüzde 10'a yükseltildi.

Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, tüketici kredilerinde lehe alınan paralar üzerinden yüzde 10 BSMV alınacak. Söz konusu oran, yüzde 5 olarak uygulanıyordu.

Karar, bugünden itibaren kullanılacak tüketici kredilerinde uygulanmak üzere yürürlüğe girdi.

YURT DIŞINDAN SWAP İMKANI GENİŞLİYOR

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tahsisli swap konusunda açıklama yaptı. Dün akşam Twitter hesabından paylaşımda bulunan Bakan Nebati, “Yurt dışı yerleşikler için düzenlenecek tahsisli swap enstrümanı ile yurt dışı yerleşiklerin, belirlenecek alanlarda kullanılmak üzere Türk Lirası cinsi varlıklara erişim imkanı genişletilecektir.” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Türkiye, yabancı yatırımcılar için ilgi odağı olmaya devam edecek." ifadesini kullandı.

Yurt dışı yerleşikler için tahsisli swap enstrümanı ile belirlenecek alanlarda Türk Lirası cinsi varlıklara erişim imkanının genişletileceğini bildiren Bakan Nebati, "Serbest piyasa ekonomisi ilkelerini esas alan ülkemiz, bu imkanı ile yurt dışı yatırımcılar için geçmişte olduğu gibi bugün de etkin, güvenilir ve uzun vadeli yatırım ortamı sağlamaktadır. Türkiye, yabancı yatırımcılar için ilgi odağı olmaya devam edecek." diye yazdı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...