Tgrt Haber
19 Şubat 2022 18:48 - Güncelleme : 19 Şubat 2022 21:21

Kartal tek attı üç aldı! Maç sonucu: Beşiktaş 1-0 Altay

Süper Lig'in 26. haftasında çıkış arayan Beşiktaş ile düşme hattından kurtulmak isteyen Altay, Vodafone Park Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. Kara Kartal, İzmir ekibini Vida'nın tek golüyle devirerek üç puanın sahibi oldu.

Beşiktaş, Altay'ı tek golle devirdi.
Beşiktaş, Altay'ı tek golle devirdi.

Süper Lig'in 26. haftasında çıkış arayan Beşiktaş ile düşme hattından kurtulmak isteyen Altay, Vodafone Park Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. Kara Kartal, İzmir ekibini Vida'nın tek golüyle devirerek üç puanın sahibi oldu.

Bu sonuçla Beşiktaş puanını 41'e yükseltti ve maç fazlasıyla 5. sıraya tırmandı. Altay ise 22 puanla 19. sırada kaldı ve düşme hattından kurtulamadı.

VİDA ATTI, NECİP ANONS EDİLDİ!

Süper Lig’in 26. haftasında Altay’ı konuk eden Beşiktaş, karşılaşmanın 64. dakikasında Vida’nın attığı golle 1-0 öne geçerken, stat hoparlöründen golü atan isim olarak Necip Uysal anons edildi.

Spor Toto Süper Lig’in 26. haftasında Altay’ı konuk eden Beşiktaş, ilk yarısı golsüz eşitlikle sona eren karşılaşmanın 64. dakikasında Vida’nın attığı golle 1-0 öne geçti. Ghezzal’ın kullandığı kornerde kafayı vuran Hırvat stoper takımını 1-0 öne geçirirken, Vodafone Park’ta da büyük bir sevinç yaşandı. Kaptan Necip Uysal gole en çok sevinen isimlerden birisi olurken, stat hoparlöründen de golü atan isim olarak Necip Uysal’ın ismi açıklandı. Yapılan anonsun ardından bu hata düzeltilirken siyah-beyazlılar da öne geçmenin mutluluğunu yaşadı. Altay karşısında takımını öne geçiren Vida ise bu sezon ilk gol sevincini yaşadı. Geçtiğimiz sezon kritik maçlarda gol atan ve son olarak İzmir’de oynanan ve 90 dakika sonunda Beşiktaş’ın şampiyonluğunu ilan ettiği 2-1 kazanılan Göztepe karşılaşmasında gol atan Vida, 15 Mayıs 2021’den sonra ilk kez gol sevinci yaşadı.

Kartal tek attı üç aldı! Maç sonucu: Beşiktaş 1-0 Altay

GÜVEN YALÇIN 4 MAÇ SONRA 11'DE YER ALDI

Süper Lig’in 26. hafta mücadelesinde sahasında Altay ile karşı karşıya gelen Beşiktaş’ta sakatlıkları bulunan Rosier, Rıdvan Yılmaz, Batshuayi, Oğuzhan Özyakup, Pjanic ve Larin takımlarını yalnız bıraktı. Bu isimlerin yokluğunda Umut Meraş, Kerem Kalafat, Kenan Karaman, Necip Uysal, Alex Teixeir ve Güven Yalçın ilk 11’de sahaya çıktı. Son dönemde gol yollarındaki kısırlık nedeniyle Batshuyi’nin eleştiri oklarının hedefinde olmasından dolayı gözler Güven Yalçın’da. Son olarak 1-0 kazanılan Gaziantep FK mücadelesine ilk 11’de başlayan ve 61 dakika sahada kalan Güven, bu maçın ardından oynanan Karagümrük, Yeni Malatya, Antalyaspor ve Adana Demirspor karşılaşmalarında oyuna sonradan dahil olmuştu.

3 MAÇ SONRA KAZANDI

Beşiktaş, ligde 3 maç sonra galibiyet alabildi.

Ligin 23. haftasında VavaCars Fatih Karagümrük'ü 1-0 mağlup eden siyah-beyazlı ekip, sonraki lig maçlarında Öznur Kablo Yeni Malatyaspor ve Adana Demirspor maçlarını 1-1, Fraport TAV Antalyaspor maçını ise 0-0 beraberlikle tamamlamıştı.

YENİLMEZLİK SERİSİ 7 MAÇA ÇIKTI

Siyah-beyazlı ekip, ligdeki yenilmezlik serisini ise 7 maça çıkardı.

Ligin 19. haftasında İttifak Holding Konyaspor'a 1-0 mağlup olan Beşiktaş, son 7 maçta ise 3 galibiyet ve 4 beraberlikle 13 puan elde etti.

KARTAL 5 MAÇTA TEK GOL ATTI

Ligdeki son 6 maçın beşinde gol bulan Beşiktaş, yine tek golle bir karşılaşmayı tamamladı.

Fraport TAV Antalyaspor maçında gol atma başarısı gösteremeyen siyah-beyazlı ekip, Gaziantep FK, VavaCars Fatih Karagümrük, Öznur Kablo Yeni Malatyaspor, Adana Demirspor ve Altay maçlarında ise birer gol bulabildi.

VİDA BU SEZON İLK KEZ

Siyah-beyazlı takımı 64. dakikada 1-0 öne geçiren Domagoj Vida bu sezon ilk kez gol sevinci yaşadı.

Beşiktaş formasıyla son golünü geçen sezonun son haftasında Göztepe ile 15 Mayıs 2021'de oynanan maçta atan Vida, 9 ay sonra fileleri havalandırdı.

ALTAY SON DAKİKADA PENALTI BEKLEDİ

Altaylı futbolcular karşılaşmanın 90+4. ceza sahası içinde oluşan karambol sonrası penaltı bekledi.

Maçın hakemi Volkan Bayarslan, Video Yardımcı Hakem (VAR) değerlendirmesinin ardından devam kararı verdi.

Karşılaşma sonrası Altaylı oyuncular hakem Bayarslan'a itirazlarını sürdürdü. Saha içine giren Altay Sportif Direktörü Tuna Üzümcü itirazları sonrası kırmızı kart gördü.

Altay iki maç sonra mağlup oldu. Geride kalan 2 maçta Göztepe'yi 2-0 yenen ve Çaykur Rizespor ile 0-0 berabere kalan İzmir temsilcisi, Beşiktaş'a 1-0 yenildi. Süper Lig'de 16. yenilgisini alan Altay 22 puanda kaldı.

Kartal tek attı üç aldı! Maç sonucu: Beşiktaş 1-0 Altay

MAÇTAN DAKİKALAR

1' | Maç başladı!

3' | Sol kanattan topu alan Necip çizgiye inip sağına çekti ve şutunu çekti ancak kaleci Mateusz Lis gole izin vermedi.

9' | Ceza sahası sağ çaprazında topu alan Rachid Ghezzal, Güven'le verkaç yaptı ve çizgiye inip ortasını göndermek istedi ancak savunma araya girdi.

11' | Sağ kanattan topu alan Güven içeriye yerden sert bir orta gönderdi ancak hiçbir arkadaşı topa dokunamadı.

12' | Hızlı gelişen Altay atağında sağ kanattan Leandro Kappel müsait durumda topu aldı, çaprazdan kaleye sert bir şut gönderdi ancak kaleci Ersin topu kornere gönderdi.

16' | Orta alanda topu alan Guven Yalcin ceza sahası dışında topu aldı ve vuruşunu yaptı ancak top yandan auta gitti.

17' | Beşiktaş'ta Rachid Ghezzal ceza sahasına yakın bir noktadan içeriye doğru ortaladı, kaleci Lis topu çıktı ve aldı.

19' | Rachid Ghezzal'ın sol kanattan kullandığı köşe vuruşunu savunma karşıladı. Dönen topa Güven gelişine vurdu ancak top üstten auta gitti.

23' | Beşiktaş'ta tek paslarla topu sağ çaprazdan alan Kenan Karaman, karşı karşıya pozisyonda vuruşunu yaptı top kaleci Lis'te kaldı.

24' | Sol kanattan topu alan Kazimcan Karatas topu arka direğe doğru gönderdi o bölgede Kappel vuruşunu yaptı ancak top kaleye paralel gitti.

31' | Soldan savunma arkasına sarkan Alex Teixeira içeriye doğru hızla girdi ve çaprazdan topu kaleye gönderdi ancak kaleci Lis gole izin vermedi. Korner kullanılacak.

34' | Ceza yayı üzerinde topu alan Güven yanındaki Kenan'ı gördü. Kenan beklemeden çizgiye inen Umut'a gönderdi, o içeriye orta yapmak istedi ancak savunma açıyı kapatınca pozisyon kayboldu.

45' | İlk yarı golsüz eşitlikle geçildi.

46' | İkinci devre başladı.

47' | Sol kanattan topu alan Umut Meras, savunma arkasına sarkan Güven'e gönderdi, onun çaprazdan vuruşu savunmaya çarpıp kornere gitti.

49' | Beşiktaş'ta Alex Teixeira sol çaprazdan kaleye doğru yöneldi, ceza sahası içinde üç oyuncunun arasından çıkmak isterken yerde kaldı ancak hakem oyunu devam ettirdi.

54' | Beşiktaş'ın Kenan Karaman ile bulduğu gol, faul gerekçesiyle sayılmadı.

58' | Beşiktaş gole çok yaklaştı. Vida'nın bomboş durumda yaptığı kafa vuruşunda top üstten dışarı gitti.

GOL! | 64' | Beşiktaş'ta kullanılan köşe vuruşuna iyi yükselen Vida topu ağlarla buluşturdu. 1-0.

69' | Beşiktaş'ta sağ kanattan topu alan Kerem içeriye ortaladı ceza sahası içinde Rachid Ghezzal topu aldı iyi bir topuk pasıyla arkasındaki Kenan Karaman'ı topla buluşturdu, onun yerden sert vuruşu yandan auta gitti.

72' | Soldan kullanılan köşe vuruşunu savunma karşıladı. Sol kanada açılan topu Rachid Ghezzal içeriye ortaladı Kenan ceza sahası içinde topa vurdu top direkten döndü. Dönen topa bu kez Alex Teixeira vurdu top bir kez daha direkten döndü.

74' | Beşiktaş'ta sağ kanattan topu alan Rachid Ghezzal arka direğe doğru müthiş ortaladı, o bölgede Alex Teixeira dar açıdan vuruşunu yaptı ancak kaleci Lis gole izin vermedi.

GOL İPTAL! | 85' | Bir kez daha savunma arkasına sarkan Alex Teixeira karşı karşıya pozisyonda topu ağlara gönderdi ancak öncesinde ofsayt bayrağı havaya kalktı.

90+4' | Altay gole çok yaklaştı! Kappel'in vuruşunda top Vida'ya ardından da direğe çarptı.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadele Beşiktaş'ın 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...