Tgrt Haber
08 Şubat 2023 20:17 - Güncelleme : 08 Şubat 2023 20:36

Azerbaycan halkı depremin yaralarını sarmak için için seferber oldu! Bakü sokaklarında duygulandıran kare 

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve birçok ilde büyük hasara yol açan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin üçüncü gününde bölgede arama kurtarma çalışmaları hız kesmeden sürerken kardeş ülke Azerbaycan'dan Türkiye'ye yardım gelmeye devam ediyor. Türkiye'ye destek olmak için Bakü'de bir vatandaşın aracının üzerine yorganları koyup, götürdüğü anın görüntüsü herkesi duygulandırdı. 

Azerbaycan halkı depremin yaralarını sarmak için için seferber oldu! Bakü sokaklarında duygulandıran kare 
Bakü,deprem,

Türkiye'de büyük yıkıma yol açan depremin yaralarını sarmak için dünyanın dört bir köşesinden yardımlar yola çıkarken kardeş Azerbaycan'dan gelen fotoğraf herkesin yüreğine dokundu. 

DUYGULANDIRAN KARE 

Bir Azerbaycan vatandaşının, aracının üzerine yüklediği yorganları Türkiye'ye yardım kapmayası için götürdüğü kare duygulandırdı.

Bakü sokaklarında çekilen bir fotoğraf ise Azerbaycan halkının Türkiye’nin yanında olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Maddi durumu iyi olmayan bir vatandaş aracının üzerine yüklediği yorgan ve çeşitli malzemeleri yardım toplama noktasına taşırken kameralara yansıdı.

Azerbaycan halkı depremin yaralarını sarmak için için seferber oldu! Bakü sokaklarında duygulandıran kare 

AZERBAYCAN SEFERBER OLDU 

Azerbaycan halkı Türkiye’de meydana gelen depremin mağdurlarına destek amacıyla devlet, özel kurumlar, Türk ve Azerbaycanlı iş adamları tarafından başlatılan yardım kampanyalarına canla başla katılıyor. Kampanya duyan vatandaşlar, battaniye, yorgan, ısıtıcılar, giysi, ayakkabı, erzak gibi deprem mağdurlarının ihtiyacını giderebilecek malzemeleri yardım toplama noktasına giderek teslim ediyor.

Teslim alınan malzemeler görevliler ve gönüllüler tarafından türüne göre kolilere yerleştirilerek Türkiye’ye yola çıkmaz üzere hazırlanıyor. Toplanan yardımlar daha sonra Türkiye’deki depremzedelere ulaştırılmak üzere tırlara yüklenerek Türkiye’ye gönderiliyor.

 

 

Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...