Tgrt Haber
04 May 2021 08:53

Balon balığı avlayana 5 lira ödeme

Ülke ekonomisinin zarar görmemesi için balon balığı avlayanlara destek ödemesi kararı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Avlanan balık başına ise 5 TL ödeme yapılacak.

Balon balığı avlayana 5 lira ödeme
balon balığı,resmi gazete

Cumhurbaşkanı Kararıyla balon balığı avlayanlara destek ödemesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Ülke ekonomisinin zarar görmemesi adına balon balığı avlayanlara, balık başı 5 Türk Lirası ödeme yapılacak. Karar 2023 yılına kadar uygulanacak.

İstilacı ve zehirli türler arasında bulunan balon balığı avlanma desteği kapsamı genişletiliyor.

Geçen yıllarda Süveyş Kanalı'nın genişletilmesiyle Kızıldeniz'den Akdeniz'e yayılan balon balıklarının popülasyonu arttı. Türkiye'de de ekosisteme zarar veren balığın avlanmasını teşvik etmek için Cumhurbaşkanlığı Karar yayımlandı.

500 BİN BALIĞA KADAR, TANE BAŞINA 5 TL ÖDEME
Karara göre, ülke ekonomisinin zarar görmemesi adına balon balığı avlayanlara, 500 bin balığa kadar balık başı 5 TL (LİRA) ödeme yapılacak.

Çeşitlerine göre ise 5 milyon adete kadar 50 kuruştan hesap edilecek. Uygulama ise 2023’e kadar sürecek.

Balon balığı avlayana 5 lira ödeme
Balon balığı avlayana 5 lira ödeme

BAKAN PAKDEMİRLİ: 2020'DE 46 BİN BALON BALIĞI AVLANDI

Geçtiğimiz yıl balıkçılar tarafından 46 bin 192 adet balon balığının avlandığını söyleyen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "sucul biyolojik çeşitliliğin korunması, deniz kaynaklarımızın sürdürülebilir ve rasyonel kullanımının sağlanması amacıyla istilacı balon balıklarından benekli balon balığı türünü avlayanlar desteklenerek balon balığının kaynaklarımızdan bertarafının sağlandığını" ifade etti.

PEKİ BALON BALIĞI NE KADAR TEHLİKELİ? 
Suyla kendini şişiren balon balığı balıkçıların ağlarına zarar verebiliyor. her türlü canlıya meydan okuyan balık jilet gibi dişleri ile tekneyi kemirebiliyor. Balon balığını bırakın yemeği dokunmak bile ölüm saçıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...