Tgrt Haber
05 Kasım 2014 22:14

Boğaz'daki facia göz göre göre gelmiş

İstanbul Boğazı’nda yaşanan tekne faciasında tutuklanan şüphelilerin ifadeleri facianın göz göre göre yaşandığını gözler önüne serdi.

Boğaz'daki facia göz göre göre gelmiş
istanbul cumhuriyet başsavcılığı, İstanbul Boğazı, tekne faciası, GÜNCEL Haberleri,

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 24 kişinin hayatını kaybettiği tekne faciasına ilişkin soruşturmada tutuklanan ve tekneyi kaçakçılık çetesi için bulan kişi olduğu iddia edilen Serkan U. ile teknenin sahibi olduğu ileri sürülen Doğan O. savcılık sorgularında suçlamaları reddederken, verdikleri ifadeler facianın göz göre geldiğini gösterdi.

Savcılık sorgusunda firari şüpheli Kerem S.Ç. ile tanıştığını belirten Serkan U., “Kerem Ç’nin şahsen tanımadığı Abdullah Ş. isimli kişiden ‘Apo’ diye söz ederdi. Tekne kullanmayı bildiğimden ötürü Kerem S.Ç. yanıma gelerek simaen tanıdığım Abdullah Ş.’nin gezi teknesi satın alacağını ve kendilerine yardımcı olmamı istedi. Kerem ile birlikte 25 bin TL karşılığında tekne sahibi ile anlaştık. Kerem giderek Abdullah’tan 27 bin TL aldı. Bunun bin lirasını bana verdi, bin lirasını kendi üzerine bırakarak 25 bin TL’yi tekne sahibi Necati Akpınar’a vekaleten konuştuğumuz İbrahim isimli kişiye verdik. Kerem daha sonra Doğan O. ile konuşarak bin lira karşılığında tekneyi üzerine alması için ikna etmiş. Bu nedenle tekneyi Doğan’ın üzerine aldık” diyerek tekneyi satın alma sürecini anlattı.

“TEKNEYİ RİVA’YA GÖTÜRDÜK”

Firari şüpheli Kerem S.Ç’nin kendisini 2 Kasım Pazar günü arayarak tekneyi Riva’ya götürmeleri konusunda Cem isimli kaptana yardımcı olmamı istediğini öne süren Serkan U., “Bunun üzerine Cem isimli kaptanla Mimar Sinan Limanı’na gidip tekneyi aldık. Ben kaptan Cem ve Apo isimli kişinin göndermiş olduğu kimliğini bilmediğim ancak Türkçe konuşmayan kişi ile Riva’ya gittik” dedi.

“BU KADAR KİŞİNİN TEKNEYE BİNEMEYECEĞİNİ, YAPTIKLARININ CİNAYET OLDUĞUNU SÖYLEDİK”

Doğan ile Kerem’in karayolu ile Riva’ya geldiklerini belirten Serkan U. “Beyaz bir minibüs geldi. Minibüsten inen çok sayıda kişi tekneye bindiler. Minibüs hemen olay yerinden uzaklaştı. Doğan ile ben ‘teknenin çok küçük olduğunu, bu kadar kişinin tekneye binemeyeceğini, yaptıklarının ise cinayet olduğunu’ Kerem’e söyledik. Ancak Kerem, ‘siz karışmayın’ dedi. Daha sonra tekne yola çıktı” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...