Tgrt Haber
02 Kasım 2022 13:59 - Güncelleme : 02 Kasım 2022 14:47

Dolandırıcıların yeni yöntemi! IBAN numarasına para göndermeden önce iki kez düşünün!

Dolandırıcılar dur durak demeden çeşitli yöntemlerle insanları dolandırmaya devam ediyor. Yöntem aynı dolandırılan kişiler farklı. İcra takibi başlatıldığını söyleyerek gönderilen IBAN'lara para gönderilmesi talep ediliyor. Cep telefonlar aracılığıyla yapılan dolandırıcılıklara kanmayın! IBAN paylaşmanın dahi suç olduğu bu dolandırıcılık yöntemi sebebiyle binlerce vatandaş zor durumda.

Dolandırıcıların yeni yöntemi! IBAN paylaşarak para göndermenizi istiyorlar
banka
Dolandırıcıların yeni yöntemi! IBAN paylaşarak para göndermenizi istiyorlar

Bilgisayar başından yaşlı, genç, küçük demeden binlerce vatandaşı sanki borcu varmış gibi ödemesi gereken miktarı paylaşıp gönderdikleri ıbana para gönderilmesini istiyorlar. Dolandırıcıların yeni yöntemi birçok vatandaşın mağdur olmasına neden oluyor. 

İCRA TAKİBİ YALANIYLA BİNLERCE KİŞİ DOLANDIRILIYOR

Sizden ilk başta istedikleri düşük meblaların duracağını düşünmeyin sakın.  "Borcunuzu ödemezseniz, hakkınızda icra takibi başlatacağız" diyerek mağdur vatandaşları tuzağa düşürüyorlar. Dolandırıcılar çeşitli yöntemlerle binlerce vatandaşı mağdur ediyor. Şimdi de yeni bir yönteme başvurdular. IBAN atarak sizden para talep eden dolandırıcılar bu yöntemle banka hesabınızda bulunan tüm paraları dahi çekebilirler. 

IBAN İLE DOLANDIRMA NASIL OLUR? 

IBAN ile yapılan dolandırma işlemlerini son zamanlarda sıkça duyuyoruz. Dolandırıcılar,  şirketlerin uluslararası şirketlerle gerçekleştirdikleri e-posta yazışmalarının içine sızmakta ve IBAN/SWIFT numaralarını kendi numaraları ile değiştirmektedirler. Böyle yöntemle belkide tüm birikiminize erişim sağlayabilirler. 

IBAN PAYLAŞMAK SUÇ MU?

IBAN paylaşımı suç değil. Hergün alışveriş sitelerinden binlerce kişi alışveriş yapıyor. Bu sebeple suç olma ihtimali yok. Ancak, IBAN paylaşmanın suç olduğu tek durum ise yardım adı altında bir kurumdan izin almaksızın internet veya başka kanal aracılığıyla para istendiği takdirde suç işlemiş olursunuz. 
 
 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Zeynep semerci 6 Ekim 2023 11:41

Giris

Sonraki Haber Yükleniyor...