Tgrt Haber
29 Temmuz 2021 10:43

Ankara'da göçmen vurgunu! Bin 500 dolara Türk vatandaşlığı

Ankara'da bir çetenin göçmen ve sığınmacılar üzerinden yaptığı vurgun ortaya çıkarıldı. Göçmenleri dolandıran çetenin Türk vatandaşlığına geçme, oturma ve çalışma izni ile ikamet süresini uzatma gibi işlemler için yabancılardan milyonlarca lira para aldığı tespit edildi.

Ankara'da göçmen vurgunu! Bin 500 dolara Türk vatandaşlığı
ankara,çete,göçmen,sığınmacı,dolandırıcılık,mülteci,suriye,afgan

Türkiye'de oturma, çalışma izni ve vatandaşlık almak isteyen yabancı uyruklu kişileri tuzağa düşüren suç örgütü yakayı ele verdi. Milyonluk vurgunun arkasından Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’nde görevli özel güvenlik şefi çıktı.

GÖÇMEN VURGUNU ORTAYA ÇIKARILDI

Türkiye’ye gelen Afgan ve Suriyeliler konusu tartışılırken, Ankara’da yürütülen bir soruşturmada göçmen ve sığınmacılar üzerinden yapılan vurgun ortaya çıkarıldı. Bir çetenin, Türk vatandaşlığına geçme, oturma ve çalışma izni ile ikamet süresini uzatma gibi işlemler için yabancılardan milyonlarca lira para aldığı belirlendi. Ülkelerindeki savaştan, açlıktan, yoksulluktan kaçan göçmen ve sığınmacıları dolandıran çete, 1 yıl boyunca adım adım takip edildi. Çetenin yabancı uyruklu kişileri nasıl tuzağa düşürdüğü ortaya çıkarıldı.

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’nde görevli özel güvenlik şefi Cenk Akpunar’ın yönlendirdiği çetenin içinde ise avukatlar, doçentler, bakanlık danışmanları, göç idaresi çalışanları ve eski belediye başkanlarının bulunduğu tespit edildi.

TÜRK VATANDAŞLIĞI İÇİN BİN 500 DOLAR

Çetenin birçok şehirde yüzlerce göçmen ve sığınmacıyı dolandırdığı belirlendi. Çete üyeleri, sığınmacıların güvenini sağladıktan sonra Türk vatandaşlığına geçmek isteyenlerden bin 500 dolar alarak işlemleri başlattı. Çetenin, vatandaşlık almak isteyen yabancılara 100 bin dolarlık gayrimenkulün değerini ekspertiz aracılığıyla 250 bin dolara çıkarttıkları da öğrenildi.

MEZARLIĞA OTURMA İZNİ ALMIŞLAR

Ayrıca, mezarlık ve metruk binaları adres olarak göstererek, yüzlerce göçmen ve sığınmacıya oturma ikamet izni aldıkları kaydedildi. Cenk Akpunar’ın da aralarında bulunduğu çetenin 11 üyesi tutuklandı.Bazı çete üyeleri adli kontrol kararıyla serbest bırakılırken, bazılarına ev hapsi verildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...