Tgrt Haber
07 Eylül 2023 11:45 - Güncelleme : 07 Eylül 2023 11:56

İçme suyunu sulamada kullanan yandı! Belediye uyardı: Ceza yağacak

Dünyada son yılların en sıcak ve kurak yaz mevsimi yaşanırken, su kaynaklarının azalması ve kuraklık tehlikesine karşı tedbirler artırılıyor. Bazı kentlerde su kullanımı zaman zaman kısıtlanırken, bir ilimizde de içme suyunun sulama işlemlerinde kullanılması yasaklandı. Belediyeden yapılan uyarıda, bahçe işlerinde içme suyu kullananların aboneliklerinin iptal edileceği ve yasal işlem başlatılacağı belirtildi.

Editör: Onur Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
İçme suyunu sulamada kullanan yandı! Belediye uyardı: Ceza yağacak
Şırnak,su,kuraklık

Kurak geçen yaz mevsimi nedeniyle su kaynaklarında sıkıntı yaşanan Şırnak'ta içme suyunun bağ bahçe işlerinde kullanılmasına yasak getirildi.

Şırnak Belediyesi, içme suyu kullanımıyla ilgili vatandaşlara uyarılarda bulundu. Buna göre, içme suyunu sulama işlemlerinde kullandığı belirlenen kişilerin aboneliklerinin iptal edileceği bildirildi. Ayrıca söz konusu kişiler hakkında yasal işlem başlatılacağı da vurgulandı.

SUSUZ YAZ KAYNAKLARI DÜŞÜRDÜ

İhlas Haber Ajansı'nın aktardığı bilgilere göre; belediyeden yapılan açıklamada, bu sene hava sıcaklıklarının normalin üstünde seyretmesi ve yağışların olmaması dolayısıyla içme suyu debilerinde ciddi manada düşüş yaşandığı belirtildi.

SİTE YÖNETİMLERİ VE MUHTARLARA TALİMAT

Söz konusu düşüşün mağduriyetlere neden olmaması için daha önce Belediye Başkanlığınca site yönetimleri ve mahalle muhtarları ile yapılan değerlendirme toplantısında mevcut binalarda kullanılan düşük hacimli depoların büyütülmesi veya ek depolar yapılması, alt katlarda hidrofor sistemlerinin kurulmasına ilişkin kararlar alındığı ifade edilerek, bu minvalde mağduriyetlerin yaşanmaması için site yönetimleri ve diğer binalar ile ilgili alınan kararlar çerçevesinde gerekli tedbirlerin alınması uyarısı yapıldı.

Açıklamada, mevcut abonelerin içme suyunu bağ-bahçe sulamasında kullandıklarının tespit edilmesi halinde su abonelerinin iptal edilmesi ile birlikte gerekli yasal işlemlerin başlatılacağı kaydedildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...