Tgrt Haber
13 Şubat 2023 17:01 - Güncelleme : 14 Şubat 2023 04:23

Son dakika! Kahramanmaraş depreminde 8. gün: Yüzyılın felaketinde can kaybı 31 bini aştı

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ilde büyük bir yıkıma neden olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremde acı bilanço günler ve saatler geçtikçe ağırlaşıyor. Yüzyılın felaketinin 8. gününde enkaz altındaki vatandaşlar için arama kurtarma çalışmaları deprem bölgelerinde hız kesmeden sürüyor. Bölgedeki son duruma ilişkin bilgi veren AFAD, 31 bin 643 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. İşte dakika dakika deprem bölgesinde yaşanan son gelişmeler...

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber, Ajanslar
Kahramanmaraş,Deprem,Deprem bölgesi,Son dakika,Enkaz,Arama-kurtarma
Hatay'da depremin ardından birbirinden ayrı düşen baba-kız 6 günün ardından kavuştu. Kızına sarılıp sevinç gözyaşları döken baba, yetkililere teşekkür ederken kavuşma anları herkesi duygulandırdı.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ilde büyük yıkıma neden olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki deprem felaketinde günler ve saatler geçtikçe acı bilanço gittikçe ağırlaşıyor. Türkiye'yi hüzne boğan felakette binlerce bina yerle bir oldu. Gaziantep, Adıyaman, Hatay, Diyarbakır, Mersin ve birçok ilde hissedilen şiddetli sarsıntının ardından enkaza dönen binalarda arama kurtarma çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Depremin üstünden günler geçmesine rağmen umutlar halen tükenmiş değil...  

DEPREMDE ACI BİLANÇO: CAN KAYBI 31 BİNİ AŞTI

Sekizinci gününe girilen yüzyılın felaketinde bilanço her geçen saat ağırlaşırken, ekipler zamana karşı yarış içinde kurtarma çalışmalarını sürdürüyor. Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,7 ve Elbistan merkezli 7,6 büyüklüğündeki depremlerin acı bilançosunu açıklayan AFAD, 31 bin 643 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Son dakika! Kahramanmaraş depreminde 8. gün: Yüzyılın felaketinde can kaybı 31 bini aştı

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ili vuran sarsıcı depremlerin ardından Hatay'ın İskenderun ilçesinde, yıkılan binaların enkazında arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

DAKİKA DAKİKA KAHRAMANMARAŞ DEPREMİNDE SON DURUM

İşte yıkıcı depremin merkez üssü Kahramanmaraş ve Hatay olmak üzere Gaziantep, Malatya, Diyarbakır, Adıyaman, Şanlıurfa, Osmaniye ve Kilis'te son durum...

21.57 Bakan Derya Yanık, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelerdeki 1362 refakatsiz çocuğun 369’unun kimlikleri belirlenerek ailelerine teslim edildiğini açıkladı.

21.17 Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci: Adana’mızda arama kurtarma çalışmaları tamamlandı. Enkazlardan 34 vatandaşımızı çıkardık. 418 vatandaşımız ahirete irtihal etti.

19.49 Adıyaman’da yıkılan binanın müteahhidi Yavuz ve Sevilay Karakuş, Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma çerçevesinde tutuklandı.

17.59 Depremden etkilenen 10 ilde yıkılan binalarla ilgili yürütülen soruşturmalarda sorumlulukları tespit edilen 163 şüpheliden 8’i tutuklandı, 48’inin emniyetteki işlemleri sürüyor.

16.15 Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, depremden etkilenen illerdeki okulların hasar tespit çalışmalarını tamamlamadan açılmayacağını bildirdi.

16.00 Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, deprem nedeniyle Suriye'den Türkiye'ye sığınmacı akını yaşandığı iddialarının asılsız olduğunu söyledi.

Son dakika! Kahramanmaraş depreminde 8. gün: Yüzyılın felaketinde can kaybı 31 bini aştı

Manisa'da Küçük Sanayi Sitesi esnafı, depremlerin etkilediği bölgeye gönderilmek üzere portatif duş ve tuvalet üretiyor.

15.40 Gaziantep'te depremde yıkılan 25 binayla ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınan 9 zanlıdan 5'i tutuklandı.

15.35 Osmaniye'de yıkılan binalarda tespit edilen kusurlara ilişkin 5 şüpheli daha gözaltına alındı.

15.20 Bakan Kasapoğlu'ndan depremzedelerin yurtlara yerleştirilmesiyle ilgili açıklama. 200 bine yakın vatandaşımız tesislerimizde kalıyor. Hiçbir öğrencimizin mağdur olmasına izin vermeyeceğiz.

Son dakika! Kahramanmaraş depreminde 8. gün: Yüzyılın felaketinde can kaybı 31 bini aştı

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde de çok sayıda bina yıkıldı veya hasar gördü. Kentte çekilen son görüntüler yürek sızlattı.

15.00 NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, NATO ülkelerinin Türkiye'ye depremler nedeniyle destekte bulunduğunu söyledi.

14.42 Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, deprem bölgesindeki eğitim durumuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Deprem bölgesinde 1 Mart'ta eğitim-öğretim başlayacak demiyoruz. 1 Mart'a kadar ara verildiğini söylüyoruz. Tüm okulların hasar tespit raporlarını almadan eğitime başlamayacağız" dedi.

12.55 BM Ticaret ve Kalkınma Konferansı kurul icra oturumu, Kahramanmaraş merkezli depremlerde Türkiye ve Suriye'de hayatını kaybedenler için saygı duruşuyla başladı.

Son dakika! Kahramanmaraş depreminde 8. gün: Yüzyılın felaketinde can kaybı 31 bini aştı

Kahramanmaraş'ta arama kurtarma çalışmaları devam ederken ekiplerce, bir binanın enkazında kalan muhabbet kuşu da kurtarıldı.

12.15 Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Şanlıurfa'da deprem nedeniyle 179 kişinin hayatını kaybettiğini, hastanelerde tedavi gören 8 bin 919 kişinin taburcu edildiğini belirtti.

12.08 AFAD, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 31 bin 643 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

11.25 Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Diyarbakır'da yıkılan binanın enkazından 81 saat sonra çıkarılan 6 yaşındaki Beşir Yıldız'ı tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti.

Son dakika! Kahramanmaraş depreminde 8. gün: Yüzyılın felaketinde can kaybı 31 bini aştı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Diyarbakır'da yıkılan binanın enkazından 81 saat sonra çıkarılan 6 yaşındaki Beşir Yıldız'ı tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti.

11.20 Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Ticaret İl Müdürlüğümüzce fahiş fiyat ve fiyat etiketi yönetmeliği kapsamında yapılan denetimlerde bahse konu yol üzeri dinlenme tesisi işletmesine toplam 1 milyon 860 bin TL idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir" denildi.

11.10 Tarım ve Orman Bakanlığı, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelerdeki gıda depoları, ekmek üretim yerleri ve mobil mutfakları denetlemeleri amacıyla 27 ilden 266 kişilik özel ekip görevlendirdi.

Son dakika! Kahramanmaraş depreminde 8. gün: Yüzyılın felaketinde can kaybı 31 bini aştı

Macaristan Kamu Diplomasisi ve İlişkilerden Sorumlu Devlet Bakanı aynı zamanda Macaristan Başbakanı Urban'ın Basın Sözcüsü Zoltan Kovacs'ın kızı da Türkiye'deki arama kurtarma ekibinde yer aldı.

10.55 Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) sosyal medya platformlarında depreme ilişkin provokatif paylaşımlarda bulunan 475 hesap yöneticisinin tespit edildiğini, bunlardan 56'sının gözaltına alındığını ve 14'ünün tutuklandığını duyurdu. EGM'den yapılan açıklamada, "Yardımsever vatandaşlarımızı suistimal etmek isteyen internet sitelerinin kapatılması sağlandı" denildi.

10.55 Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), deprem bölgelerinde kurduğu 19 lojistik destek üssü ile gönderilen yardımların vatandaşlara en hızlı şekilde ulaştırılmasını sağlıyor.

Son dakika! Kahramanmaraş depreminde 8. gün: Yüzyılın felaketinde can kaybı 31 bini aştı

Depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş'taki bir apartmanın zemininde bulunan züccaciye dükkanındaki malların hasar görmemesi, görenleri şaşırtıyor.

10.40 Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Hatay'ın Samandağ ilçesindeki arama kurtarma çalışmalarını inceledi, vatandaşlara taziye ziyaretinde bulundu.

10.20 Libya, Kahramanmaraş'ta meydana gelen yıkıcı depremler sonrası Türkiye ve Suriye'ye 2 yardım uçağı gönderdi.

10:15 Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), evleri depremde hasar gören Zorunlu Deprem Sigortası poliçesi sahiplerinin kuruma hasar bildirimi yapması ile ilgili bir zaman sınırlamasının bugüne kadar hiç uygulanmadığını ve uygulanmayacağını duyurdu.

Son dakika! Kahramanmaraş depreminde 8. gün: Yüzyılın felaketinde can kaybı 31 bini aştı

Mersin Rum Ortodoks Kilisesi, depremde etkilenenlere, barınma ve yemek ihtiyaçlarını gidermek amacıyla kapılarını açtı.

10.11 Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı, bölgede yıkılan binalarla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında Besni ilçesinde yıkılan 6 binanın müteahhitliğini üstlenen ve şu ana kadar 123 kişinin ölümüne neden olduğu değerlendirilen Şükrü İşitmen hakkında gözaltı kararı verildiğini, şüphelinin Mersin Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yakalandığını duyurdu.

09.51 Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Hatay'da görev yapan 8'inci Komando Tugayının, yaraları sarmak için bölgede aralıksız görev yaptığını ve Mehmetçikler tarafından kentteki vatandaşlara sıcak yemek dağıtımının ilk günden bu yana gece gündüz demeden devam ettiği kaydetti.

Son dakika! Kahramanmaraş depreminde 8. gün: Yüzyılın felaketinde can kaybı 31 bini aştı

Kahramanmaraş'ta depremin merkez üssü olan Elbistan'da depremzedelerin yaraları sarılmaya çalışılıyor. Gönüllüler, yakından ilgilendikleri çocukların yüzünde tebessüm oluşturmak için çabalıyor.

09.26 Malatya Cumhuriyet Başsavcılığınca, kentte deprem nedeniyle yıkılan binalarla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 31 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

09.19 Gaziantep'in Şehit Kamil ilçesinde yıkılan Emre Apartmanı’nın Şantiye Şefi ve fenni mümessili olan şüpheli Nazmi Tosun, İstanbul Ümraniye’de yakalanarak gözaltına alındı.

08.35 Washington'daki Türk büyükelçiliğinin organize ettiği yardım kampanyasında, depremzedeler için toplanan giyecek, sağlık, gıda ve temizlik malzemeleri, uçakla depremzedelere ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Son dakika! Kahramanmaraş depreminde 8. gün: Yüzyılın felaketinde can kaybı 31 bini aştı

Hatay'ın İskenderun ilçesinde depremde yıkılan binaların enkazında arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

04.43 ABD'de New York Times Meydanı'nda, Kahramanmaraş merkezli, 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde hayatını kaybedenler için anma etkinliği düzenlendi.

03.00 Depremde zarar gören Hatay Havalimanı pistinin, onarımının ardından havalimanından depremin yaşandığı günden bu yana Hatay'dan İstanbul Havalimanı'na ilk tahliye uçuşu gerçekleşti. Hatay'dan havalanan AFAD gönüllülerini ve depremzedeleri taşıyan yolcu uçağı İstanbul Havalimanı'na indi.

Son dakika! Kahramanmaraş depreminde 8. gün: Yüzyılın felaketinde can kaybı 31 bini aştı

06.00 Gaziantep'te yıkılan binanın enkazında kalan 40 yaşındaki Sibel Kaya, 170 saat sonra sağ çıkarıldı.

02.10 Kahramanmaraş merkezli depremin 163. saatinde, Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde enkaz altında kalan yaşlı kadın sağ çıkarıldı.

00.45 Adıyaman’da deprem felaketinin 165. saatinde Naime Şakar enkaz altından sağ olarak kurtuldu.

DEPREMİN YEDİNCİ GÜNÜNDE YAŞANANLAR

21.45 Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesinde saat 21.45'te 4.6 şiddetinde bir artçı deprem daha meydana geldi. AFAD'dan yapılan açıklamada, depremin 8 km derinlikte meydana geldiği aktarıldı.

19.50 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: Haberleşmede sıkıntı çekilen bazı bölgeler oldu. Bununla ilgili bir karar aldık. GSM operatörleri Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone 1 ay boyunca deprem bölgesineki görüşmeleri ücretsiz olarak sağlayacak.

19.14 Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde Nilüfer Apartmanı enkazından ses gelmesi üzerine çalışma başlatan arama kurtarma ekipleri 18 yaşındaki Saadet Çoşkun'a ulaştı. Genç kız enkazdan sağ kurtarıldı. 

18.26 Kahramanmaraş’ta 2 yaşındaki Yavuz Canbaz 159 saat sonra enkazdan kurtarıldı. Küçük çocuğun gülümseyerek çıkması yürekleri ısıttı.

Son dakika! Kahramanmaraş depreminde 8. gün: Yüzyılın felaketinde can kaybı 31 bini aştı

18.23 İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, BaBala TV isimli sosyal medya hesabından Kahramanmaraş Kumçatı Köyü'nde barajın çatladığı ve Hatay Yarseli Barajı’nın duvarının çatladığı yönünde paylaşımlarda bulunan Oğuzhan Uğur hakkında 'Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma' suçundan soruşturma başlattı.

16.55 AFAD, saat 15.55 itibarıyla Kahramanmaraş merkezli depremlerde 29 bin 605 kişinin hayatını kaybettiğini, 147 bin 934 afetzedenin başka illere tahliye edildiğini bildirdi.

15.20 Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, deprem bölgesinde davaların 2 ay süreyle erteleneceğini duyurdu. Depremlerde yıkılan binalarla ilgili sorumluluğu olduğu gerekçesiyle 134 şüpheli hakkında işlem yapıldığını kaydeden Bozdağ, 3'ünün tutuklandığını açıkladı. Bakan Bozdağ ayrıca yağma olaylarıyla ilgili 57 kişinin tutuklandığını bildirdi.

14.00 Milli Eğitim Bakanı Özer, 1 Mart itibarıyla depremden etkilenen 10 ilde eğitime devam etme konusunda ilçe ve okul temelli kararlar alınacağını açıkladı. Özer, "10 ilimizde eğitim öğretime 1 Mart'a kadar ara veriyoruz. 71 ilde eğitim 20 Şubat'ta başlayacak" dedi.

13:00 Gaziantep'te depremde yıkılan Pamukoğlu Sitesi'nin fenni mesulü olan inşaat mühendisi Afyonkarahisar'da gözaltına alındı.

12:30 Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem sonucu Adıyaman ilinde yıkılan çok sayıda binanın müteahhiti olduğu belirlenen Yavuz Karakuş ve Sevilay Karakuş Gürcistan'a kaçmaya çalışırken İstanbul Havalimanı'nda yakalandı.

11:15 Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani'nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek üzere Türkiye'ye hareket ettiği duyuruldu.

11:00 Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci'den 'baraj patladı' iddialarına ilişkin açıklama geldi. Kirişci, "Hiçbir tesisimizde baraj güvenliğini tehdit eden durum yok. Hidroelektrik santrallerinde de sorun yok" dedi.

Son dakika! Kahramanmaraş depreminde 8. gün: Yüzyılın felaketinde can kaybı 31 bini aştı

Enkaz altında kalan vatandaşlar için umutlu bekleyiş sürüyor

10:48 Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias, deprem bölgesini ziyaret etmek ve Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'yla görüşmek üzere Türkiye'ye geldi.

09:23 Gaziantep'te, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan bir binada kolon kestikleri iddiasıyla gözaltına alınan 2 kişi tutuklandı.

08.36 Hatay'da 149 saat sonra çöken Mutlular Apartmanı enkazından isminin Mustafa olduğu öğrenilen 35 yaşındaki vatandaş sağ olarak kurtarıldı. 

00.10 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 24 bin 617'ye yükseldiğini açıkladı.

00.07 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: 131 şüphelinin depremde yıkılan binalarla ilgili sorumluluğu tespit edilmiş, bunlardan 1'i tutuklanmış, 113'ü hakkında gözaltı talimatı verilmiştir.

 

Kaynak: TGRT Haber, Ajanslar
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...