Tgrt Haber
17 Kasım 2021 15:42

Son dakika| Düzce'de deprem! İstanbul'da da hissedildi

Son dakika haberi: Marmara bir kez daha depremle sarsıldı. Merkez üssü Düzce olan 5.2 büyüklüğündeki deprem İstanbul başta olmak üzere birçok ilde hissedildi. AFAD depremin büyüklüğünü 5.0 olarak açıkladı. 5 saniye kadar süren deprem can ve mal kaybına yol açmadı. Vatandaşlar korkuyla kendilerini dışarı attı. Depremden dakikalar sonra 4.3 şiddetinde artçı deprem meydana geldi.

Son dakika| Düzce'de deprem! İstanbul'da da hissedildi
DEPREM,marmara

Marmara'da meydana gelen depremin merkez üssünü AFAD ve Kandilli Düzce olarak açıkladı. 5.2 büyüklüğündeki meydana gelen depremi İstanbul başta olmak üzere birçok il hissetti. Depremin herhangi bir can ve mal kaybına yol açmadığı yetkililer tarafından yapılan açıklamada bildirildi. Depremden dakikalar sonra 4.3 şiddetinde meydana gelen artçı depremle Düzce bir kez daha sallandı.

AFAD: 5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

AFAD'ın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 15.40'ta merkez üssü Düzce olan 5 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi. Deprem, 18,29 kilometre derinlikte gerçekleşti.Son dakika| Düzce'de deprem! İstanbul'da da hissedildi

KANDİLLİ: DÜZCE'DE 5.2 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

Kandilli Rasathanesi depremin merkez üssünü Düzce olarak açıkladı. Düzce'de meydana gelen depremin büyüklüğü 5.3, derinliği ise 13.3 km.

Son dakika| Düzce'de deprem! İstanbul'da da hissedildi

OLUMSUZ BİR İHBAR YOK

AFAD'dan yapılan ilk açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Geçmiş olsun Düzce. Deprem sonrası, şu an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Gelişmeleri takip ediyoruz." 

BÖLGEDEN İLK GÖRÜNTÜLER

Düzce'de meydana gelen ve İstanbul dahil çevre illerden hissedilen depremin ardından bir binanın çöktüğü ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Daha sonra olayın yaralanmalı trafik kazası olduğu anlaşıldı.

DÜZCE VALİSİ: OLUMSUZ İHBAR YOK

Düzce Valisi Atay, ilk bilgilere göre, depremde can kaybı olmadığını, yıkılan bir yer bulunmadığını, ekiplerin sahada olduğunu bildirdi.

BAKAN SOYLU'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Düzce’de, saat 15.40'ta gerçekleşen 5,0 büyüklüğünde depremin ardından Valiliğimiz, AFAD ve 112 ekiplerine ulaşan herhangi bir olumsuz durum bulunmamaktadır. Gelişmelere göre kamuoyu, Valiliğimiz tarafından bilgilendirilecektir. Düzcemize ve hemşehrilerimize geçmiş olsun." dedi.

VATANDAŞLAR KENDİNİ DIŞARI ATTI

Depremin ardından vatandaşlar deprem kendilerini korkuyla dışarıya attı. 

BAKAN KURUM'DAN GEÇMİŞ OLSUN MESAJI

Bakan Kurum deprem sonrası geçmiş olsun dileklerini şu sözlerle bildirdi:

"Merkez üssü Düzce olan ve çevre illerimizden de hissedilen 5 büyüklüğündeki deprem nedeniyle vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Depremin hemen ardından ekiplerimiz incelemelerini başlattı. Düzce'mize ve ülkemize geçmiş olsun."

DEPREM KAMERALARA YANSIDI: ÇOCUKLAR GÖZYAŞLARINI TUTAMADI 

Düzce'deki depreme video çekerken yakalanan çocukların korku dolu anları kameralara yansıdı. Bir çocuğun gözyaşları içinde ailesinin yanına koşması, depremin boyutunu gözler önüne serdi.

19 AĞUTOS DEPREMİNİN KUZEYİNDE OLDU

Deprem uzmanı Ahmet Yakup, birkaç gündür Sakarya, Bolu ve Düzce’de depremlerin arka arkaya yaşandığına dikkat çekti. 19 Ağustos 1999’da meydana gelen Düzce depreminde kırılan fayın hemen kuzeyinde meydana geldiğini belirte Yakup, “Kırılmayan bir fay kırıldı. Sakarya’dan başlayıp İzmit’in güneyine kadar devam eden bir fay hattının güney kolu da kırılmayı bekliyor. Burada tabi ki büyük bir deprem ihtimali var” dedi.

22 YIL ÖNCEKİ ENERJİ BOŞALDI

Deprem Bilimci Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan Ahmet Ercan, Düzce’de meydana gelen depremi şöyle değerlendirdi: “1999 Düzce’de meydana gelen depremden sonra boşalmayan bir enerji vardı. Uzun süredir bekleniyordu. Boşalmayan enerji boşaldı. Oradaki yapılara göre yıkım meydana geleceğini sanmıyorum. 1999 depreminden sonra önlemler alındı ve yapı güçlendirmeleri yapıldı. Ben daha büyük bir deprem beklentisi içinde değilim” dedi.

12 KASIM DÜZCE DEPREMİ KAÇ ŞİDDETİNDE VE NEDEN OLDU?

12 Kasım 1999 yılında yaşanan deprem, Düzce fayının hareketi sebebiyle oldu ve 7.2 olarak kayıtlara geçti. 73 kilometrelik fayın 30 kilometrelik batı bölümü 17 Ağustos 1999 depreminde kırıldığından, 12 Kasım 1999 depreminde fayın 43 kilometre uzunluğundaki doğu bölümünün kırılması sebebiyle deprem meydana gelmiştir.

Son dakika| Düzce'de deprem! İstanbul'da da hissedildi

12 Kasım Düzce depremi, 17 Ağustos 1999 Marmara depremindeki kırılmaların, fay hattının doğu bölümünü tetiklemesi sebebiyle yaşanmıştır.

Son dakika| Düzce'de deprem! İstanbul'da da hissedildi

12 KASIM DEPREMİNDE 710 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

12 Kasım 1999 Düzce depreminde; Bolu, Düzce, Akçakoca, Cumayeri, Çilimli, Gölyaka, Gümüşova, Kaynaşlı ve Yığılca'da 710 kişi hayatını kaybetti; 2.678 kişi de yaralandı.

Son dakika| Düzce'de deprem! İstanbul'da da hissedildi

Son dakika| Düzce'de deprem! İstanbul'da da hissedildi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...