Tgrt Haber
27 Şubat 2023 09:41 - Güncelleme : 27 Şubat 2023 10:19

Biden’a sunulan istihbarat raporunda ortaya çıktı! İşte Korona'nın yıllar sonra deşifre olan sırrı 

Dünya yıllarca Koronavirüsle mücadele ederken ABD'den gelen haber şok etkisi meydana getirdi. Yeni istihbarat sonuçlarını inceleyen ABD Enerji Bakanlığı Koronavirüs’ün kökeni ile ilgili kritik bir sonuca vardı. 

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: The Wall Street Journal
Biden’a sunulan istihbarat raporunda ortaya çıktı! İşte Korona'nın yıllar sonra deşifre olan sırrı 
Koronavirüs

2019'da başlayan ve dünyaya adete esir alan Koronavirüs’ün kökenine ilişkin ABD istihbarat raporlarında çarpıcı bir bilgi ortaya çıktı. Milyonlarca kişinin hayatına mal olan Koronavirüs, yeni varyantı Omicron'un baskın tür haline gelmesi ile dünya bir nefes aldı. 'Virüsün sıfır noktası' olan Çin ile ilgili ABD istihbarat raporu gündeme adeta bomba gibi düştü. The Wall Street Journal (WSJ) ABD Enerji Bakanlığı'nın koronavirüsün kökeni ile ilgili sonuca vardığını duyurdu. 

RAPOR BIDEN'A DA SUNULDU

Bakanlık virüsün büyük olasılıkla Wuhan'daki bir laboratuvardan yayıldığını söyleyerek FBI'ın benzer raporu ile aynı sonuca ulaştı.  Korona salgınında 1 milyonun üzerinde ölüm ile can kaybının en çok yaşandığı ülke ABD olurken, onu Brezilya ve Hindistan izliyor. Söz konusu istihbarat, hayvan kökenli teoriyi reddediyor ve virüsün kaçışının muhtemelen kazara olduğunu söylüyor.

ABD’DEN AÇIKLAMA GELDİ 

CNN International'a konuşan ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, söz konusu haber ile ilgili istihbarat topluluğunda bu konuda değişik görüşler olduğunu ancak emin olacak kadar yeterli bilgi bulunmadığını belirtti. Geçtiğimiz dönemde Çin'in 'Koronavirüs belgeleri' ABD'li yetkililer tarafından ele geçirilmiş ve Çin'in sır gibi sakladığı proje deşifre olmuştu. Çinli bilim adamları son altı yıldır Koronavirüs dahil biyolojik ve genetik silahlar üzerinde araştırmalar yürütüyor.

3. DÜNYA SAVAŞI İÇİN HAZIRLIK İDDİASI 

2015'ten beri SARS koronavirüslerinin askeri potansiyelini değerlendiren Peki yönetimi bu projeyi olası bir 'Üçüncü Dünya Savaşı' senaryosu için hazır tutuyor. Söz konusu belgelerde bu proje bir savaş durumunda 'zaferin temel silahı' olarak adlandırılıyor ve detaylı incelemeler sunuyor. Belgelerde Üçüncü Dünya Savaşı'nın beklenenin aksine kimyasal ve nükleer silahlar ile değil, biyolojik silahlar ile yapılacağı tezi yer alıyor.

ABD tarafından Japonya'nın Hiroşima ve Nagazaki kentlerine atılan iki atom bombasına atıfta bulunan belgelerde biyolojik silahların yeni bir Dünya savaşında 'zafer için temel silah' olacağının altı çiziliyor.

 

 

Kaynak: The Wall Street Journal
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...