Tgrt Haber
03 Ocak 2023 17:32 - Güncelleme : 03 Ocak 2023 17:40

Çin'den teste rest geldi: Karşılık vereceğiz

Pekin yönetimi, Çin'den gelen yolculara test zorunluluğu getiren ülkelere cevap olarak karşı önlemler alınabileceğini açıkladı. Şangay'da nüfusun yüzde 70'inin enfekte olduğu düşünülüyor.

Çin'den teste rest geldi: Karşılık vereceğiz
Çin,Covid-19

Çin  Covid-19 pandemisinin başından bu yana uyguladığı 'sıfır-kovid' politikasından tam 3 yıl sonra vazgeçerek, 8 Ocak'tan itibaren sınırlarını açtığını duyurdu. Bu kararı halk kararı büyük bir memnuniyetle karşıladı. Kararın açıklanmasından sonra uluslararası uçuşlar için yapılan aramalar sadece yarım saat içinde 7 katına kadar çıktı.

BATI’LI ÜLKELERDEN 

Ancak Çin'in bu kararı bazı ülkeleri endişelendirdi. ABD, İtalya, Japonya, Hindistan ve Tayvan, Çin’den gelecek yolculara Covid testi zorunluluğu getirdi. İtalya’da ise Çin’den gelen yolculara havalimanlarında test yaptırma zorunluluğu getirildi. Buna karşın Pekin yönetimi, Batı basınını vakaları abartmakla suçladı ve kendilerine test zorunluluğu getiren ülkelere yanıt olarak 'karşı önlemler' alınabileceğini belirtti. Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, "siyasi hedeflere ulaşmak için salgın önleme ve kontrol tedbirlerini manipüle etme girişimleri" olarak nitelendirdiği adımlar karşısında Pekin'in "karşılık verecekleri" uyarısında bulundu. Batılı ülkeler ırkçılık yaptığını iddia etti. 

ÇİN’DEN SON DURUM 

Ülkede uzun süredir devam eden sıkı Koronavirüs kısıtlamalarının kaldırılması sonrası vaka sayılarında keskin bir artış yaşandı. Batı medyası hastane ve krematoryumların hızla dolduğunu iddia ederken, Çin vaka artışının diğer ülkelerde yaşananlardan farklı olmadığını öne sürüyor. Şangay'ın en iyi hastanelerinden biri olan Ruijin Hastanesi baş hekim yardımcısı Chen Erzhen, devlet medyasına yaptığı açıklamada Şangay'ın 25 milyonluk nüfusunun yüzde 70'inin enfekte olduğunu düşündüğünü söyledi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...