Tgrt Haber
16 Eylül 2023 19:58 - Güncelleme : 16 Eylül 2023 20:45

Adana'da heyecanlandıran keşif: 7 bin 500 yıllık kentte hazine bulundu

Birçok medeniyete ev sahipliği yapan Türk toprakları yeni keşiflerle büyük ses getiriyor. Adana’nın Kozan ilçesinde bulunan 7 bin 500 yıllık geçmişe sahip Anavarza Antik Kenti'nde kazı çalışmaları devam ederken içi altın dolu hazine bulundu.

Editör: Murat Makas / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
hazine,Adana,antik kent,keşif

Geçmiş dönemlerdeki uygarlıklara ev sahipliği yapan Türkiye, birçok arkeolojik kazı sonrası önemli keşiflere sahne oluyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın izinleriyle 2023 yılında da bilimsel kazı çalışmaları sürüyor. Adana’da ses getirecek bir keşif ortaya çıktı.

BÜYÜK HEYECAN YAŞANDI

Adana'da UNESCO tarafından 'Dünya Miras Geçici Listesi'nde yer alan Kozan ilçesindeki Anavarza Antik Kenti'nde süren kazı çalışmaları sırasında bulunan küp ile büyük bir heyecan yaşandı. Kozan İlçe Jandarma Komutanlığı, kazı ekibi ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ekipleri tarafından tutanakla kayıt altına alınan buluntular, incelenmek üzere Adana Müze Müdürlüğüne teslim edildi.

Adana'da heyecanlandıran keşif: 7 bin 500 yıllık kentte hazine bulundu

Öte yandan bölgede jandarma ekipleri tarafından güvenlik önlemleri alındı. Bulunan küpün 30x50 santimetre büyüklüğünde olduğu ve ağzının deri ile kapalı olduğu ileri sürüldü. Konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama ise yapılmadı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ali18 Eylül 2023 05:50

O altınlar bölüşülecek sonra resmi açıklama yapılacak

Sonraki Haber Yükleniyor...