Tgrt Haber
06 Mart 2024 11:57 - Güncelleme : 06 Mart 2024 11:59

Dodge'den dünyanın en gürültülü elektrikli otomobili

Dodge'un ilk elektrikli otomobili olan Charger, ''dünyanın en gürültülü elektrikli otomobili'' olarak öne çıktı.

Editör: Murat Makas / Kaynak: WebTekno
Dodge'den dünyanın en gürültülü elektrikli otomobili

Dünya genelinde elektrikli otomobillerle ilgili öne çıkan eleştirilerden biri içten yanmalı motora sahip araçlara kıyasla çok daha sessiz olmaları. ABD kökenli otomobil markası Dodge, yeni modelini tanıtarak tartışmalara yeni boyut getirdi. Dodge’nin elektrikli hâle getirdiği yeni Charger, alışık olduğumuz motor kükremesini korurken klasik Amerikan kası arabaları sevenleri de elektrikli almaya özendiriyor.

DODGE'DAN DÜNYANIN EN GÜRÜLTÜLÜ ELEKTRİKLİSİ

Elektrikli otomobiller, içten yanmalı motora kıyasla çok daha sessiz araçlar ve çıkardıkları sesler de yüzlerce beygirlik makinelerden geliyormuş gibi değil. Zaten pek çok elektrikli, sırf insanlar onları fark etsin diye yapay sesler de çıkarıyor. Dodge Charger'ın yeni Daytona Scat Pack ve Daytona R/T modelleri, en çok ses çıkaran elektrikli otomobiller listesinin zirvesini amaçlıyor. 

Dodge'un sahibi Stellantis, "Dodge Charger Daytone modelleri, patent bekleyen Fratzonic Chambered Exhaust bulunduruyor, Hellcat seviyesinde ses çıkışı sunarak Charger'ı sıradan bataryalı elektrikli araçlardan ayırıyor." ifadelerini kullandı. Aracın arka tarafında bulunan bu egzoz, duman değil ses çıkarıyor. Bu parça, teknik olarak bir dış hoparlör değil, kilise orgları gibi hava akışını kanallardan geçirerek ses ve titreşim oluşturuyor.

Dodge'den dünyanın en gürültülü elektrikli otomobili - 1. Resim

Geliştirilmeye devam edilen sistem şu anda maksimum 126 desibel ses çıkarıyor. Dodge CEO'su Tim Kuniskis, bu ses çıkışını daha da artırmak istediklerini söylüyor. 

Dodge'den dünyanın en gürültülü elektrikli otomobili - 2. Resim

DODGE CHARGER ELEKTRİKLİ OTOMOBİLLERİN ÖZELLİKLERİ

Her şey planlandığı gibi giderse bu modeller, 2024 yılının ortalarında iki kapılı, 2025 yılında da dört kapılı versiyonlarla satışa çıkacak. Genel tasarım anlamında baktığımızda ön panelde ızgarayı kaldırdıkları ve boydan boya led farlar ekledikleri göze çarpıyor. 0'dan 100'e sadece 3,3 saniyede çıkan araç Scat Pack, 670 beygir güç üreten bir çift elektrikli motora sahip. Dört tekerlekten çekiş sağlayan otomobil, 100,5 kWh'lik bir batarya bulunduruyor. Toplam batarya kapasitesi 550 kW. R/T ise 496 beygir güç üretiyor.

Dodge'den dünyanın en gürültülü elektrikli otomobili - 3. Resim

İç tasarımda ise aracın ön konsolunun neredeyse tamamen yenilendiğini gördük. Temiz ve minimal tasarım, ayarlanabilir aydınlatmaya sahip. Göstergeler dijital hâle gelirken ortada ise geniş bir bilgi eğlence ekranı bulunuyor. Scat Pack'in menzili 418 km, R/T'nin menzili ise tahminlere göre 510 kilometre olacak.

Araçların fiyatlarının ise 52 bin dolardan başlayacağı tahmin ediliyor ancak gerçek fiyat, araçların piyasaya çıkışına yakın duyurulacak.

Kaynak: WebTekno
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...