Tgrt Haber
26 Eylül 2023 10:37 - Güncelleme : 26 Eylül 2023 10:37

Nissan CEO'su, elektrikli otomobile tam geçiş için tarih verdi

Otomobil üreticileri, karbon emisyonunu sıfıra indirmek için elektrikli otomobillere geçiş sürecini hızlandırırken, bir hamle de Nissan'dan geldi. Japonya merkezli şirket, Avrupa'da satacağı araçları tamamen elektrikli hale getireceği tarihi açıkladı.

Nissan CEO'su, elektrikli otomobile tam geçiş için tarih verdi
,,elektrikli otomobil

Birçok ülke içten yanmalı motorları tamamen yasaklamayı tartışırken, otomobil üreticileri de 'elektrikliye tam geçiş'te vitesi artırdılar. Volvu'nun 2024 yılından itibaren dizel üretimine son vereceğini açıklamasının ardından, yeni bir hamle de Nissan'dan geldi.

Japonya merkezli otomobil devi, 2030 yılına kadar Avrupa kıtasında satacağı yeni otomobillerinin yüzde 100'ünün elektrikli olacağını açıkladı.

Nissan Başkanı ve CEO'su Makoto Uchida, "Elektrikli araçlar nihai mobilite çözümüdür. Bir milyondan fazla müşterimiz bu yolculukta bizi yalnız bırakmadı ve Nissan elektrikli aracının keyfini sürdü. Artık geri dönüş yok." ifadesini kullandı.

"BU EN DOĞRU ŞEY"

Uchida, açıklamasının devamında "Nissan Avrupa’da 2030 yılına kadar tamamen elektrikliye geçiş yapacak. Bunun kendimiz, müşterilerimiz ve gezegenimiz için yapılacak en doğru şey olduğuna inanıyoruz." dedi.

AB VE BİRLEŞİK KRALLIK'TA HEDEF 2035

Avrupa Birliği üyesi ülkelerde ve Birleşik Krallık'ta, 2035 yılından itibaren satılacak yeni otomobil ve hafif ticari araçların sıfır emisyonlu olması gerekecek. Otomobil üreticilerinin 2035'e kadar karbon emisyonun sıfıra indirmesi gerekecek.

TOGG BU KONUDA AVANTAJLI

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (Togg) tarafından üretilen T10X aracı 'çevrecilik' konusunda rakiplerine göre 1-0 önde. Çünkü doğuştan elektrikli olduğu için, ekstra bir çalışma yapılmasına gerek yok. Bu arada Togg, 2024 yılının sonlarına doğru Sedan modelini de tanıtmaya başlayacak.

Kaynak: Nissan
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...