Tgrt Haber

AK Partili Emin Akbaşoğlu son anketi paylaştı: 6'lı masa kendini bitirdi, Erdoğan ilk turda alıyor

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
17 Ocak 2023 11:13 - Güncelleme : 17 Ocak 2023 11:47
Cumhur İttifakı,Millet ittifakı,Seçim

Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçimlerine geri sayım başladı. Tarih erkene çekilmezse 18 Haziran 2023’ünde seçimler geçekleşecek. AK Parti seçim kampanyasına hazırlanırken 6’lı masada halen ‘Cumhurbaşkanı adayı’ netleşmiş değil. AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Cumhurbaşkanı seçimlerine ilişkin anketlerde çıkan son oy oranlarını açıkladı. 

Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçimlerine aylar kala siyaset de alevlendi. Muhalefetin 6’lı masası ‘Cumhurbaşkanı adayı’nı çıkaramazken iktidar kanadının seçim kampanyası hazır. Seçim tarihinin öne çekilmesinin tartışıldığı bu günlerde son anketler ne diyor? TGRT Haber’de Cem Küçük ile Günaydın Türkiye Programında AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Cumhurbaşkanı seçimlerine ilişkin son anketlere göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk turda secimi kazanacağını açıkladı. 

CUMHUR İTTİFAKI GENİŞLEYECEK Mİ?

Muhammet Emin Akbaşoğlu, Cumhur İttifakı olarak prensipleri kamuoyu ile paylaştıklarını belirterek şunları söyledi: “Bu prensipler tek millet, tek bayrak, tek devlet, tek vatandır. Tam bağımsız Türkiye hedefimizi ortaya koyduk. Cumhur İttifakı olarak tüm ilkelerimizi kamuoyuyla paylaştık. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye yüzyılını hep beraber başlatalım çağrısında bulunmuştu. Bu çağrıya kulak veren, gönlünü açan, elini uzatan bütün siyasi partilere kapımız açıktır.” 

KAMUOYU SEÇİM ÖNE ÇEKİLSİN DİYOR 

AK Parti kanadından seçimin öne çekilmesine yönelik açıklamalar geliyor. “Herhangi bir karar alınmadığı sürece 18 Haziran’da seçimlerin yapılması söz konusu olacak” diyen Akbaşoğlu, seçimin erkene çekilme ihtimali ile ilgili şunları söyledi: “Takvim olarak baktığımızda Anayasal düzenlemeye göre, 1. turda 50 artı 1 alınamaması durumunda 15 gün sonraki bir seçim diliminde 2. turun yapılması gerekiyor. Bu da Temmuz ayını gündeme getiriyor. Tüm bunlar değerlendirildiğinde daha makul ve demokratik katılımı en üst düzeyde ortaya koyacak bir seçim takvimi zarureti doğuyor. 16 Haziran'da okullar kapanıyor. Okullar kapandıktan sonra aileler tatile, memlekete gidiyor. 100 bini aşkın insan hacca gidiyor. Bunların hepsini değerlendirdiğimizde seçimlerin Mayıs ayı içerisinde yapılmasının daha uygun olacağı kanaati dillendiriliyor.”  

İŞTE ERDOĞAN'IN OY ORANI 

Akbaşoğlu, AK Parti’nin arge birimi sayesinde anket çalışmalarını takip ettiklerini söyledi. En son yapılan anketleri paylaşan Akbaşoğlu “Anketlere göre yüzde 41-42 bandından AK Parti’nin oyu var.  Cumhurbaşkanımız  Erdoğan’ın ilk turda seçilebilecek bir oranı yani yüzde 52 civarında  bir oy oranının halk arasında yakaladığı net bir şekilde görülüyor. Erdoğan ilk turda alıyor herhangi bir problem olmaksızın” dedi.

MUHALEFETİN SEÇMENİ DE RAHATSIZ, KAOS ÖNERİYORLAR 

Muhalefetin 6’lı masasının 8-9 ay önce farklı bir konumda olduğunun altını çizen Akbaşoğlu, “Son zamanlarda kendileri arasındaki çatlaklıklar, anlaşmazlıklar, beyanatlar, adeta çoklu vesayet sistemini teklif etmeleri, kendilerine makam tayin etmeleri, her bir genel başkanın cumhurbaşkanı yardımcısı olması, cumhurbaşkanını sekreter gibi kullanacak olmaları, polit-büro konseyinin kurulacağı, Anayasa dışında paralel bir vesayet sisteminin kurulacağı yönündeki açıklamaları ile beraber bu oran çok daha aşağılara iniyor. Kamuoyundan anlıyoruz. Millet İttifakı'nın, 6’lı masanın kendi seçmenleri rahatsızlık içindeler, demokrasiyi kaldırıp tam bir kaos öneriyorlar.” 

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...