Tgrt Haber
16 Ocak 2023 11:47 - Güncelleme : 16 Ocak 2023 12:12

6'lı masada işler karıştı! Kılıçdaroğlu'na yeni rakipler mi doğuyor?

Seçimlere aylar kalmasına rağmen muhalefetin 6’lı masasından ‘Cumhurbaşkanı adayı’ halen çıkmadı.  CHP ile İYİ Parti arasındaki adaylık tartışması devam ediyor. İYİ Parti seçim kampanyasında İBB Başkanı İmamoğlu’nu öne çıkarırken son olarak DEVA Partisi lideri Babacan da 6’lı masaya “Cumhurbaşkanı seçimlerini rahat kazanırım” çıkışı yaptı. Öte yandan Cumhur İttifakı partilerinden de muhalefette yaşanan aday belirsizliğine karşı eleştiri geldi. Peki 6’lı masa karışıyor mu? 

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
Cumhurbaşkanlığı seçimleri,Kemal Kılıçdaroğlu,Ali Babacan,Meral Akşener

Seçimlere az bir süre kalmasına rağmen muhalefette ‘Cumhurbaşkanı adayı’ belirsizliği devam ediyor.  CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti lideri Meral Akşener arasındaki aday krizi devam ederken önce HDP kanadından ardından ise Deva Partisi lideri Ali Babacan’dan kritik bir hamle geldi. Öte yandan seçime hazırlanan iktidar kanadı ise muhalefetin aday belirsizliğinden rahatsız. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP lideri Devlet Bahçeli, muhalefetin adayını açıklamamasından dolayı eleştirilerde bulundu. 

İYİ PARTİ’NİN İMAMOĞLU ISRARI 

İYİ Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanı adayı gösterme yönündeki ısrarının sürmesi gözlerden kaçmıyor. Daha önce ‘Kazanacak aday’ vurgusu mesajı veren İYİ Parti tarafı, bu kez seçim kampanyası için kullanılacak olan afişlerde İmamoğlu’nun da olduğu bir görseli tercih etmesi dikkat çekti. Akşener’in paylaştığı 2023 seçimleri kampanyası görselinde “Devlete adalet yakışır” mesajıyla İmamoğlu öne çıkarıldı. 

HDP’LİLERE DEVA MI OLACAK? 

HDP’li Pervin Buldan’ın “Bu seçimler kendi Cumhurbaşkanımızı belirleyeceğimiz seçim olacak” sözleri muhalefette fitili ateşlemişti. Ardından Deva Partisi lideri Ali Babacan da benzer bir çıkış yaptı.  Öte yandan HDP'nin kapatılması halinde, HDP'lilerin Deva Partisi çatısı altında seçime gireceği iddiası HDP vekili Erol Katırcıoğlu tarafından doğrulandı. Katırcıoğlu, “Dedikodular doğru, ben de duydum” dedi. 

6'lı masada işler karıştı! Kılıçdaroğlu'na yeni rakipler mi doğuyor?

BABACAN KILIÇDAROĞLU’NA RAKİP Mİ? 

Her fırsatta sık sık Cumhurbaşkanı adayı mesajı veren Kılıçdaroğlu, belediye başkanı rakiplerini diskalifiye etse de bu kez Babacan ile karşı karşıya gelebilir. HDP’nin Cumhurbaşkanlığı adayı çıkışının ardından gelen Babacan’ın “Eğer 6’lı masa benim ismim üzerine mutabık kalırsa hem rahat seçilirim hem de en iyi şekilde yönetirim” sözleri belirsizliği daha da arttırdı. 

DAVUTUOĞLU’NUN SÖZLERİ TARTIŞILMIŞTI 

Muhalefette Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu'nun “Liderler de cumhurbaşkanı ile aynı imza yetkisini sahip olacak” sözleri yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi.  Bunanla da yetinmeyen Davutoğlu, “Mesela bizzat çıkalım masadan madem o zaman. Saadet Partisi'nin de oy oranına bakılsın. Demokrat Parti'nin de bakılsın. Ayrılalım, seçim mi kazanacaksınız?" sözleri tartışmayı daha da derinleştirdi. 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...