Tgrt Haber
10 Haziran 2022 08:50 - Güncelleme : 10 Haziran 2022 12:43

HDP’den yeni provokasyon! Terörist başı Öcalan’a özgürlük için yürüyüş yapacaklar

HDP yeni provokasyon için harekete geçti. Terör örgütü PKK’nın elebaşı Abdullah Öcalan’a özgürlük çağrısında bulunan HDP, Bursa’nın Gemlik ilçesinde yürüyüş yapacağını duyurdu.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber/ Anadolu Ajansı
HDP’den yeni provokasyon! Terörist başı Öcalan’a özgürlük için yürüyüş yapacaklar
hdp,öcalan,provokasyon

Terör örgütü PKK ile arasındaki ilişkiyi gizlemeyen ve her seferinde terör örgütü PKK/YPG’ye yönelik destek açıklamalarında bulunan HDP yeni bir provokasyona hazırlanıyor. 23 yıl önce film gibi bir operasyon ile Türkiye’ye getirilen terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’a ‘özgürlük’ için HDP yürüyüş düzenleyeceğini açıkladı.

BURSA’DA ÖCALAN PROVOKASYONU

Partiden yapılan açıklamada, "Bütün Türkiye halklarını, kadınları, gençleri, derdi demokratikleşme olan herkesi 12 Haziran’da tecrit siyasetine karşı özgürlüğü savunmak için yürüyüşe çağırıyoruz." denildi.

https://twitter.com/HDPgenelmerkezi/status/1534961105797357569

TERÖRİST BAŞI FİLM GİBİ OPERASYONLA YAKALANDI

Terörist başı Öcalan'ın Kenya'da olduğu ve sığınmak için Hollanda'ya gideceği bilgisine ulaşan MİT ekipleri, operasyon için düğmeye bastı. İş adamı Cavit Çağlar'ın uçağı kiralandı ancak Çağlar'a konuyla ilgi bilgi verilmedi. Uçak daha sonra Yunanistan'ın Öcalan için ayarladığı uçağa bire bir benzemesi için boyanıp, kuyruk işareti konuldu. İki pilot ve 4-5 MİT personeli dışında kimsenin bulunmadığını uçağa, Türkmenistan uçağı gibi işlem yapıldı. Yolcu bilgileri için de "muz tüccarları" ifadesi kullanıldı. Hollanda'dan da aynı tip, aynı renk uçak gideceği için "dikkat çeker" düşüncesiyle Uganda'ya iniş yapıldı. Operasyonu yapacak ekip, 10 gün Uganda'da bekledi ve bu süre zarfında da muz tüccarı gibi davrandı.

1 DAKİKA İÇİNDE PAKETLENDİ

MİT personeli, operasyon yapılmadan birkaç saat öncesi Kenya'ya gitti. Hollanda'dan Öcalan'ı kaçırmak için gelen uçak havadayken Türk uçağı ondan iki saat önce Nairobi'ye indi. Kenya'daki Yunanistan Büyükelçiliğinde saklanan ve Lazaros Mavros adına düzenlenmiş bir Kıbrıs Rum kesimi pasaportu taşıyan terörist elebaşı Öcalan, Hollanda'dan gelmesi planlanan uçağa binmek üzere korumaların yer aldığı bir konvoyla yola çıktı. En önde Kenya koruma aracı, arkasında Yunanistan Büyükelçiliğinin koruma aracı ve Abdullah Öcalan'ın içinde bulunduğu araç, arkasından Öcalan'ı gayri resmi koruyan kendi örgüt elemanlarının bulunduğu araç konvoyu ile yola çıkıldı. Havalimanına gelirken Kenya polisi, Öcalan'ın aracı geçtikten sonra yolu keserek, arkadan gelen konvoya başka bir yerden yol verdi. Bu durum, operasyon için bekleyen ekiplere yaklaşık 15-20 dakika kazandırdı. Öcalan havalimanına girdiğinde, bineceği uçağı, Hollanda'dan gelen uçak zannederken, takım elbiseli bir şekilde uçağa yönelen terörist başı, uçağın kapısının açılması ile bir dakika içinde paketlendi ve kapılar kapandı. Uçak Türkiye'ye doğru havalanırken, Öcalan'ı korumakla görevli konvoydaki diğer araçlar, havalimanına giriş yaptı.

HDP’den yeni provokasyon! Terörist başı Öcalan’a özgürlük için yürüyüş yapacaklar

Kaynak: TGRT Haber/ Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...