Tgrt Haber
20 Aralık 2021 19:21

Son dakika! 20 Aralık koronavirüs tablosu: Vaka ve vefat sayısı yükseldi

Son dakika haberi: Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan 20 Aralık tablosuna göre; son 24 saatte 18 bin 762 yeni vaka tespit edilirken, 176 kişi hayatını kaybetti. Vaka ve vefat sayısında dünkü verilere göre yükseliş yaşandı

Son dakika! 20 Aralık koronavirüs tablosu: Vaka ve vefat sayısı yükseldi
koronavirüs,vaka,Sağlık Bakanlığı

Son dakika haberi: Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan 20 Aralık tablosuna göre; son 24 saatte 18 bin 762 yeni vaka tespit edilirken, 176 kişi hayatını kaybetti. Vaka ve vefat sayısında dünkü verilere göre yükseliş yaşandı.  Bir günde toplam 351 bin 253 test yapılırken, iyileşen hasta sayısı 24 bin 497 olarak kaydedildi.

AŞILAMADA SON DURUM

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tabloda, 2 doz aşılama verilerine de yer verildi. En az 2 doz aşı olmuş 18 yaş üzeri nüfusu kapsayan verilere göre Türkiye'de 2. doz aşılama ortalama yüzde 82,49 oldu. 1. doz ortalaması yüzde 91,32 olurken, 1., 2. ve 3. doz aşısını olan vatandaş sayısı toplamda 124 milyon 912 bin 525’e yükseldi. Verilerde, aşılamada önde giden illere de yer verildi. Bakanlığın tablosuna göre yüzde 85,7 ile Türkiye'de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Ordu’yu Osmaniye, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Bartın takip etti. Bakanlığın tablosuna göre yüzde 58,6 ile Türkiye'de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Şanlıurfa’yı sırasıyla Batman, Siirt, Diyarbakır, Muş, Bingöl, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Elazığ takip etti.

BAKAN KOCA'DAN HATIRLATMA DOZU ÇAĞRISI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Bakanlığımız, belirlenmiş aşı takvimi üzerinden 3 aydan uzun süre geçmiş olan vatandaşlarımızı hatırlatma dozunu yaptırmaları için telefon mesajıyla doğrudan bilgilendirmektedir. Hatırlatma dozu zamanı gelenler aşılarını hemen yaptırsınlar. Vaktinde yapılan aşı daha çok korur” dedi.

20 ARALIK KORONAVİRÜS TABLOSU

Son dakika! 20 Aralık koronavirüs tablosu: Vaka ve vefat sayısı yükseldi

19 ARALIK KORONAVİRÜS TABLOSU

Sağlık Bakanlığı tarafından dün açıklanan koronavirüs tablosuna göre; 16 bin 910 yeni vaka tespit edilmiş, 171 kişi hayatını kaybetmişti.

Son dakika! 20 Aralık koronavirüs tablosu: Vaka ve vefat sayısı yükseldi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...