Tgrt Haber
20 May 2021 19:17

4 ayda 120 milyon doz Biontech gelecek

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından basın toplantısı düzenledi. Toplantıya katılan BioNTech kurucu ortağı Uğur Şahin, "Türkiye için temmuz, ağustos ve eylül ayında 120 milyon dozu tamamlamak istiyoruz." dedi.

4 ayda 120 milyon doz Biontech gelecek
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca

Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı sonrası gerçekleştirilen basın toplantısına online olarak katılan BioNTech'in kurucu ortağı Uğur Şahin, "Türkiye için temmuz, ağustos ve eylül ayında 120 milyon dozu tamamlamak istiyoruz." dedi.

"2022 İÇİN ÜÇÜNCÜ DOZ DÜŞÜNÜYORUZ"

Şahin, "2022 için üçüncü doz düşünüyoruz" açıklamasında bulundu" derken, "Hastalığı geçirmiş olan kişiler için 1 doz, 3 ay hastanede geçirdikten sonra yeterli olabilir." açıklamasında bulundu.

"MUTASYONLARA KARŞI ETKİ GÖSTERİYOR"

"Aşıyı 30'dan fazla virüs varyantında denedik, mutasyonlara karşı etki gösteriyor." diyen Uğur Şahin, Haziran ayının ilk yarısında Türkiye'ye geleceğini belirterek, "Türkiye'de hem aşı üretmek hem Ar-Ge yapmak istiyoruz." dedi.

120 MİLYON DOZ AŞININ GELECEĞİ TARİH BELLİ OLDU

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...