Tgrt Haber
31 Temmuz 2021 15:57

'Aşısızlar AVM'ye girmesin' çağrısı

Edirne Tabip Odası Başkanı Altun, koronavirüs aşısının önemine dikkat çekti. Aşısını yaptırmayan vatandaşların alışveriş merkezlerine, resmi dairelere ve toplumun kalabalık olduğu yerlere alınmaması çağrısında bulundu.

'Aşısızlar AVM'ye girmesin' çağrısı
aşı,,koronavirüs,,kovid 19,,aşılanma,,türkiye,,sağlık,

Toplumsal bağışıklığın sağlanması için sırası gelenin aşı olması gerekiyor. Ancak sırası gelip de hala aşı olamayanlar var. 

Edirne Tabip Odası Başkanı Gürcan Altun, aşı olmayanlara kısıtlama getirilmesi gerektiğini söyledi. İki doz aşı yaptırmayanlar AVM’lere girmemeli, aynı uygulamanın tüm resmi dairelerde, okullara öğrenci kabulünde ve fabrikalarda da uygulanması çağrısında bulundu.

“AŞI TERCİH DEĞİL ZORUNLULUKTUR”

Korona virüse yakalanan kişinin hastalığı çalışanlara bulaştırma tehlikesinin bulunduğunu belirtti. Aşı olmanın bir tercih değil zorunluluk olduğunu belirten ve ölümlerin aşılanma ile azaldığının altını çizen Altun, aşılanmayla birlikte ağır hasta sayısında azalma olduğunu da söyledi.

'Aşısızlar AVM'ye girmesin' çağrısı

12 YAŞ ÜZERİ HERKES AŞILANMALI

Okulların açılmasının çok önemli olduğunu vurgulayan Altun, 12 yaş üzeri tüm bireylerin aşılanması gerektiğini söyledi. Öğretmenlerin mutlaka aşı olmak zorunda olduğunun altını çizen Altun, 12 yaş üzeri öğrencileri aşılayarak eğitimin biran önce başlatılması çağrısında bulundu.

'Aşısızlar AVM'ye girmesin' çağrısı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...