Tgrt Haber
07 Kasım 2022 11:45 - Güncelleme : 07 Kasım 2022 14:17

Ballı, sarımsaklı, limonlu karışımın faydası saymakla bitmez! Denemeyen bin pişman!

Kış aylarının yaklaşmasıyla beraber soğuk algınlığı başta olmak üzere birçok hastalık kendini göstermeye başlayabilir. Bağışıklık sistemini korumak için çeşitli çeşitli tarifler var. Hastalığa yakalanmamak veya yakalandığınız zaman hastalıkları daha hafif atlatmak için bin derde deva bir tarih hazırladık. İşte, bağışıklık sistemini güçlendirmek için hazırlanan ballı, sarımsaklı ve limonlu karışımın tarifi!

Editör: Dilek Ulusan / Kaynak: TGRT Haber
Ballı, sarımsaklı, limonlu karışımın faydası saymakla bitmez!  Denemeyen bin pişman!
saplık,kış,grip

Soğuk havalarda vücut direncini arttırmak isteyen ya da gribel enfeksiyonunu ilaç kullanmadan atlatmak isteyen vatandaşlar için evde hazırlayabileceğiniz, uzun süre kullanabileceğiniz tarif haberimizde. İster ürünlerin miktarını eşit oranda artırarak daha fazla ya da azaltarak daha az yapabilirsiniz. Ancak saklama koşulları ve yapım tekniklerini değiştirmemeniz gerekir. 

NASIL YAPILIR?

10 tane limon suyunu, havanda dövülmüş 10 diş sarımsak ve 1 kilo bal ile karıştırın. Karışım cam kavanoza alınır ve ağzı 3 kat pamuklu bezle kapatılarak 7 gün bekletilir. Yedi gün sonra kavanozun kapağı kapatılır ve buzdolabına muhafaza edilir. Uzun süre buzdolabında saklanabilecek karışımın birçok faydası bulunur. 

Ballı, sarımsaklı, limonlu karışımın faydası saymakla bitmez!  Denemeyen bin pişman!

BALLI, SARIMSAKLI, LİMONLU KARIŞIM NASIL KULLANILIR? 

 İçerisinde bulunan bal, sarımsak ve limon içeren karışım etkili olduğu için günde 1 sefer tüketilir. Günde bir sefer tüketilen karışımın miktarı ise 4 çay kaşığını geçmemelidir. Bu miktarı çabuk yutmadan,ağızda dağılmasını sağlayacak şekilde dolandırarak eritmek gerekir. Çünkü ağızdaki kılcal damarlarında bu karışımı emmesi gerekir. Her gün belli bir saatte aç karnına tüketilmelidir. 

Ballı, sarımsaklı, limonlu karışımın faydası saymakla bitmez!  Denemeyen bin pişman!

BALLI, SARIMSAKLI, LİMONLU KARIŞIMIN FAYDALARI 

  • Enfeksiyona iyi gelir,
  • Kalpte ve beyinde bulunan damarları temizler,
  • Yüksek tansiyona iyi gelir, 
  • Mide problemlerinde oluşan sorunları çözmeye yardımcı olur,
  • İçerisinde bulunan sarımsak sebebiyle kanın pıhtılaşmasının önüne geçilir, 
  • Karışımda bulunan maddeler vücutta kan akışını dengeler,
  • Tansiyonu dengeler,
  • Alisin maddesi bakımından oldukça zengin bir gıda olan çiğ sarımsak, damarlarda biriken kötü kolestrolü temizler. Böylelikle kan dolaşımını desteklemiş olur.
    Karışım boğaz iltihaplanmalarına iyi gelir.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...