Tgrt Haber
08 Eylül 2022 16:02 - Güncelleme : 09 Eylül 2022 10:35

Bu vitaminlerin verdiği zararı düşmanınız veremez: Kansere kucak açıyor, en çok da erkeklere zarar veriyor

Covid-19 salgınından sonra vitamin ve mineral takviyelerine olan düşkünlüğümüz de tavan yaptı. Ancak tüm dünyada satışları artan vitaminler, sanıldığı kadar sağlıklı değil. Vücudu onarmak ve bağışıklığı korumak şöyle dursun, sağlıklı sanılan bu kapsüller beklenmedik hastalıklara sebep oluyor. Uzmanların son dönemde kullanılmaması konusunda peş peşe uyarılarda bulunduğu takviye vitaminlerin, verdiği en büyük zarar ise kansere davetiye çıkarması…

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
Bu vitaminlerin verdiği zararı düşmanınız veremez: Kansere kucak açıyor, en çok da erkeklere zarar veriyor
vitaminler,takviye vitamin

Yapılan son araştırmalar, yoğun şekilde kullanılan vitaminlerin kanser riskini arttırdığını gösteriyor. Genel olarak vücut direncini arttırmak ve bağışıklık sistemini korumak için alınan bu takviye vitaminler, bazı hastalıklara zemin hazırlıyor ve kanser hücrelerinin oluşumunu arttırıyor. Uzmanlar takviye vitaminler yerine, besinlerin kendisinden vitaminlere ulaşmanın çok daha sağlıklı olacağını söylüyor.

KANSER RİSKİNİ YÜZDE 60 ARTTIRIYOR

Vitaminlerle ilgili yapılan araştırmalar, özellikle selenyum ve E vitamini takviyelerinin kanser riskini büyük oranda tetiklediğini ortaya koydu. E vitamini ve selenyum düzeyi düşük erkekler üzerinde yapılan araştırmada; E vitamini ve selenyum verilerek adaylar incelendi. Katılımcılar, E vitamini, selenyum ya da bunların bir arada bulunduğu bir karışım tüketti. Araştırmanın sonunda, erkeklerde düşük dereceli ve yüksek dereceli prostat kanseri riskinin yüzde 63 ve yüzde 46 artış gösterdiği görüldü.

Bu vitaminlerin verdiği zararı düşmanınız veremez: Kansere kucak açıyor, en çok da erkeklere zarar veriyor

TAKVİYE YERİNE BESİNLERİ DOĞRUDAN TÜKETİN”

Uzmanlar, takviye vitaminler almak yerine besinleri doğrudan tüketmenin önemine vurgu yapıyor. Sağlıklı diye tüketilen takviye vitaminlerin vücuda zarar verdiğini ve önemli hastalıklara davetiye çıkardığını belirten uzmanlar, acilen bırakılması gerektiğini belirtiyor.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...