Tgrt Haber
26 Mart 2024 10:32 - Güncelleme : 26 Mart 2024 10:37

Ofis çalışanlarına oruç uyarısı! Burnunuzun dibinden ayırmayın: Günde 3 defa

Ofis ortamında oruç tutan çalışanlar için süre oldukça zorlu geçerken uzmanlardan peşi sıra tavsiyeler geldi. Uzmanlar baş ağrısı ya da açlık susuzluk olasılığını yüksek oranda yaşayan ofis çalışanlarına çay ağacı yağını önerdi. İşte çay ağacı yağının oruca etkileri...

Editör: Fatimatüzzehra Maslak / Kaynak: tgrthaber.com.tr
Ofis çalışanlarına oruç uyarısı! Burnunuzun dibinden ayırmayın: Günde 3 defa

Ofis ortamında çalışan özellikle sabah saatlerinde mesaiye başlayan çalışanlara uzmanlardan tavsiyeler geldi. Güne erken başladıkları ve uyku süresini tam doyurucu yaşamadıkları için çoğu ofis çalışanından baş ağrısı mide bulantısı ve açlık hissi daha fazla gözlemlendi. Bunun en büyük etkisinin ise güne erken başlamalarından kaynaklı olduğu vurgulandı. Uzmanlar bu süreci daha kolay atlatmaları için ofis çalışanlarının yanı sıra bu sorunları yaşayanlara tavsiye de bulundu. 

OFİS ÇALIŞANLARINA ÇAY AĞACI TAVSİYESİ!

Uzmanlar gün içinde üç defa bileğe sürerek koklanmasını tavsiye ettikleri orucun etkilerini duyanlar şaşırdı. Çay ağacı yağı güçlü bir esans madde içerdiğinden kokusu da oldukça keskindir. Çay ağacı yaprakları yüzyıllardır şifa amaçlı kullanılıyor. Mikroplarla savaşmada bir numaralı bitki olan çay ağacı yaygın olarak böcek kovucu ve temizleme amaçlı da tavsiye edilir.

Ofis çalışanlarına oruç uyarısı! Burnunuzun dibinden ayırmayın: Günde 3 defa - 1. Resim

Tüm bu özelliklerinin yanı sıra çay ağacı yağı, sinir sistemini hareketlendirmede de etkilidir. Koklandığında anında sinir uçlarını hareketlendiren çay ağacı yağını bu yüzden uzmanlar özellikle bileklere sürülmesini tavsiye eder. Bu sayede açlığa bağlı yaşanan baş ağrısını anında kesen çay ağacı yağı öte yandan koklandığında da aynı etkiyi burun yoluyla beyne yapar. Hem sinirleri hareketlendirir hem de beyni açar. 

Ofis çalışanlarına oruç uyarısı! Burnunuzun dibinden ayırmayın: Günde 3 defa - 2. Resim

"Terpinen-4-ol" maddesi içeren çay ağacı yağı, baş ağrısını engellendiği için öte yandan vücudun kokuya bağlı açlığını bastırır. Beyni daha dinç tuttuğundan çay ağacı tavsiyesi uzmanlar tarafından önerilir. İbn-i Sina gibi tıp alanında hekimlerin babası kabul edilen isimde çay ağacı yağının baş ağrısına iyi geldiğini Şifa kitabında yazmıştır. 

Kaynak: tgrthaber.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...