Tgrt Haber
29 May 2022 11:05 - Güncelleme : 29 May 2022 11:14

Rapunzel saçlarınızı kıskanacak! Belinize uzanan saçlar hayalinizde kalmasın: İşte uzun saçın ipuçları...

Arkadaşının gazına gelip saçlarınızı kısacık kestirdiniz şimdi de uzun saçlarınızı mı özlüyorsunuz? O zaman iyi bir fikir gibi gelen kısa saç sonrası ‘’Saçımı nasıl uzatırım?’’ sorusunun cevabını arıyorsanız cevabı bizde. İşte uzun ve güçlü saçların sırrı…

Editör: Zehra Erdin / Kaynak: TGRT Haber
Uzun ve güçlü saçlar hayalim diyenlere çare olacak ipuçları
saç,diyet
Uzun ve güçlü saçlar hayalim diyenlere çare olacak ipuçları

''Saçlarım uzamıyor, uzadıkça güçsüzleşiyor'' gibi şikayetlerinizden kurtulmanın zamanı geldi. Kafanızdaki saçlar döngüler halinde uzar. Uzarken saçınızın yaklaşık %80'i aktif olarak büyür. Kalan teller ya dinlenme durumunda ya da dökülmeye meyilli olur. İşte uzun saç sırları… 

SAĞLIK UZUN SAÇIN SIRRI 

Uzmanlar uzun ve güçlü saçlar için sırrın sağlık olduğunun altını çiziyor. Hormonal anormallikler, anemi ve eksik besin tüketimi saçınızın uzamasını yavaşlatır. Uzmanlar güçsüz saçlar, saç dökülmeleri gibi problemleri doğal yollarla tedavi edemeyenlerin sağlık kuruluşuna başvurarak gerekli testleri yaptırmasını ve ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri almasını öneriyor. 

DENGELİ DİYET

Başınızdan ayağınıza kadar sağlıklı ve canlı görünmenin yolu sağlıklı bir diyettir. Uzmanlar özellikle vejetaryen veya vegan bir diyet uygulayan kişilerin ihtiyaç duyduğu tüm protein türlerini ve besinleri aldığınızdan emin olması gerektiğini ifade ediyor. Dengeli bir diyet saçlarınızın hızlı uzamasına yardımcı olabilir. 

Rapunzel saçlarınızı kıskanacak! Belinize uzanan saçlar hayalinizde kalmasın: İşte uzun saçın ipuçları...

KİMYASALLARDAN KAÇININ

Uzun saç için dikkat etmeniz gereken bir diğer detay ise kimyasalları saçınızdna uzak tutmaktır. Özellikle yaz aylarında sıklaşan duşlarda doğal şampuan ve kremler kullanmak ve sık sık boya, ağartıcı gibi maddeler kullanmamak önemlidir. 

DÜZLEŞTİRİCİ KABUS OLMASIN 

Sağlıklı saçlar için saçınızı yüksek ısılara karşı korumanız gerekir. Kimyasallar gibi ısıyla şekillendirme de saçınıza zarar verebilir. Saç maşası, düzleştirici gibi ürünler saçınızın kırılmasına ve incelmesine neden olur. Bu durum saçlarınızın uzamasını engeller. 

SAÇ TİPİNİ ÖĞRENİN 

Saç bakımı yapmadan önce öğrenmeniz gereken şey saç tipinizdir. İnce, kabarık, gür… Farklı saç tiplerine göre farklı bakımlar uygulayabilirsiniz. 

Örneğin saçınız kuruysa, daha az sıklıkta yıkayıp ve daha etkili bir saç kremi kullanırken, saçınız ince veya çok kıvırcıksa tararken zarar görmesini önlemek için özel yağlar kullanmanız gerekebilir. 

SAÇINI DÜZENLİ KESTİRİN 

Saç uzaması için en saçma yolun ‘saç kestirme’ olmasının kulağa saçma geldiğinin farkındayız. Ancak saç uçlarındaki kırıkları, bakımsız kısımları almak daha hızlı uzamayı destekler. Saçınız her kesimde hava alır ve daha sağlıklı uzar. 

SAÇ DERİSİNİ BESLEYİN

Uzun saçın sırrı yalnızca saça yaptığınız bakım değil aynı zamanda asıl kaynağı olan saç derisidir. Saç deriniz kaşınıyor veya pul pul dökülüyorsa, bu saç büyümesini durduran iltihaplanma anlamına gelir.

Saç derinizi beslemek için kepek önleyici şampuanları deneyin veya hassas cildi tahriş edebilecek yoğun kokulu şampuan ve saç kremlerinden kaçının. Saç deriniz sağlıklıysa uzun saç sizin için hayal değil demektir. 
 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...