Tgrt Haber
27 Mart 2014 19:04

Suriye'de salgın hastalıklar artıyor

Suriye'deki sağlıksız koşullar nedeniyle kızamık, tifo, tüberküloz ve solunuma bağlı bulaşıcı hastalıkların arttığı bildirildi.

Suriye'de salgın hastalıklar artıyor
Suriye'de hastalık,salgın hastlaık,Suriye'de salgın hastalıklar artıyor

Yaklaşık 3 yıldır devam eden savaş nedeniyle yüz binlerce Suriyeli evlerini ve yurtlarını terk ederken, ülkelerinde kalan Suriyelileri ise birçok sorunla mücadele ediyor. Barınma, gıda ve sığınma ihtiyaçları her geçen gün artan Suriyelilerde, sağlıksız yaşam koşulları nedeniyle bulaşıcı hastalıklar da artış gösteriyor. Bulaşıcı hastalıklar uzmanı Mohammad Saad, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye Yardım Koordinasyon Birimi'ne bağlı Erken Uyarı ve Acil Yanıt Şebekesi'nin (EWARN), Suriye'de rejimin kontrolünde olmayan bölgelerde salgın hastalıkları takip ettiğini söyledi.  
Eğitimli doktor ve eczacılar tarafından sağlık kontrolü yapılan bölgelerde bulunan 150 sağlık merkezinde her hafta veri alındığını belirten Saad, "Geçen yıl haziran ayında salgın hastalıklarla ilgili bir rapor yayınlandı. Hastalıkların yayılmasının ana sebebi rutin aşılama çalışmalarının sürekli yapılmaması ve aşıların tedarik edilmesinde yaşanan aksamalardır" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...