Tgrt Haber
01 Ağustos 2022 10:51 - Güncelleme : 01 Ağustos 2022 11:17

Kanserden koruyan geleneksel yöntem! Tencere yemekleriyle sağlığınıza geri dönün

Günümüz dünyasına ayak uydurmak için değişen hayat tarzımıza, değişen yemek tarzımız da eklendi. Her şeyi hızlandırılmış şekilde yapmaya çalışmak en çok da sağlığımıza zarar veriyor. Nasıl mı? Zamandan tasarruf etmek için hızlı şekilde tüketebilmek adına fast food ürünlerine olan bağlılığımızla… Uzmanlar, birçok hastalığa davetiye çıkaran fast food tarzı beslenme şeklini değiştirip, klasik pişirme yöntemini kullanırsak kanserden uzak bir hayat sürebileceğimizi belirtiyor.

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
Kanserden koruyan geleneksel yöntem! Tencere yemekleriyle sağlığınıza geri dönün
evyemeği,beslenme,fastfood

Tencere yemeği Türk kültüründe önemli pişirme yöntemlerinden biri. Ayrıca, günümüzde evde pişirilen ve yenilen yemekler daha güvenilir ve temiz olmasının yanında aileyi bir araya getirerek bağları kuvvetlendiren önemli bir gelenek. Tencerede pişen yemeklerin yağını, tuzunu ve oranını kendinize göre ayarlamak basitçe yapılabilen işlemlerdir. Mümkün olduğunca tencerede pişen yemekleri tüketmek sağlıklı beslenme şekli kazanmaya yardımcı olacaktır.

Kanserden koruyan geleneksel yöntem! Tencere yemekleriyle sağlığınıza geri dönün

EV YEMEĞİNİN FAYDALARI

Ev yemekleri, lif ve posa bakımından oldukça zengindir. Hazır gıdalar lif ve posa yerine, yağ ve karbonhidrat içerir. Karbonhidrat alımı şeker yeme eğilimini arttrır bu yüzden ev yemeklerini tüketmek çok daha sağlıklıdır. Özellikle gelişim çağındaki çocuklar katkı maddesi içeren besinlerden uzak tutulmalıdır. Çünkü vücutları gereken besin değerini en iyi ev yemeğinden sağlarlar. Ev yemeklerinin besin değeri yüksektir ve vücut gerekli olan enerjiyi minimum kayıpla alır. Ev yemekleri, uzun süre tokluk hissi verir ve herhangi bir koruyucu madde içermediğinden vücuda giren sodyum oranı normaldir. Beslenme şeklini fast food yerine ev yemeği olarak değiştirirseniz kalp krizi riskini de en aza indirmiş olursunuz.

Kanserden koruyan geleneksel yöntem! Tencere yemekleriyle sağlığınıza geri dönün

FAST FOOD NEDEN ZARARLI

Bağırsaklarda milyarlarca faydalı bakteri bulunur. Ancak fast food tüketimini arttırmak, bu faydalı bakterilerin sayısının azalmasına neden olur. Fast foodun bağırsaklara zarar verdiği bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Bunun yanı sıra vücut sağlığına ve diğer organlara da zaman içerisinde zarar verir.
Depresyona neden olur. Tüketilen besinlerle ruh sağlığı arasında paralel bir bağ vardır. Çikolata yemenin mutluluk hormonu salgılanmasına katkı sağladığı kanıtlandığı gibi fast foodun da depresyona neden olduğunu bilimsel olarak belirlenmiştir. Yapılan araştırmada fat tüketen kişilerin depresyona daha meyilli olduğu belirlenmiştir.
Astıma sebep olur. Uzmanlar tarafından astım hastalığının nedenlerinden biri de fast food tüketimi olarak görülüyor. 500 bin çocuk üzerinde yürütülen çalışmalarda haftada ikiden fazla fast food tüketimi yapan çocuklarda astım riskinin çok yüksek olduğu ortaya çıkmıştır. Tüm bunların haricinde;

Kanserden koruyan geleneksel yöntem! Tencere yemekleriyle sağlığınıza geri dönün

  • Egzema ve alerjik deri hastalıklarına,
  • Zihinsel faaliyetlerin yavaşlamasına,
  • Diyabet riskini arttırarak insülin direncini zayıflattığı
  • Diş yapısını bozduğu ve hızlı çürümelere sebep olduğu kanıtlanmıştır.
Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...