Tgrt Haber
17 Nisan 2022 16:07 - Güncelleme : 17 Nisan 2022 20:33

Son dakika! MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu istifa etti

Son dakika haberi: Son yıllarda hem kulüpler hem de milli takım bazında çöküşe geçen Türk futbolundaki deprem sürüyor. TFF Başkanı Nihat Özdemir'in istifasının ardından eleştiri oklarının hedefindeki bir başka isim olan Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Ferhat Gündoğdu da görevini bıraktı.

Son dakika! MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu istifa etti

Nisan ayından Türk futbolunda deprem etkisine yol açan bir gelişme daha yaşandı. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir'in ardından Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ferhat Gündoğdu ve MHK Yönetim Kurulu da istifa etti. 27 Ekim 2021'de Serdar Tatlı'nın yerine gelen Gündoğdu, görevinden ayrılma kararı aldı.

HAKEMLERLE İLGİLİ TARİHİ KARAR KELLE GÖTÜRDÜ

Merkez Hakem Kurulu, 8 Mart 2022'de Türk futbol tarihine geçen bir karara imza atmıştı. Süper Lig ve A Klasman hakemlerinden  Cüneyt Çakır, Fırat Aydınus, Bahattin Şimşek, Hüseyin Göçek, Ali Palabıyık, Aldulkadir Bitigen, Burak Şeker, Suat Arslanboğa, Mert Güzenge, Tugay Kaan Numanoğlu, Alper Ulusoy ve Halis Özkahya kızağa çekilen isimler oldu.

Hakemler ve gözlemciler daha sonra görevlerine iade edilselerde herhangi bir maçta görevlendirilmediler.

Ferhat Gündoğdu hakemlerle ilgili yaptığı açıklamada, "Ne TFF Başkanı Nihat Özdemir ne de herhangi bir kulüp... Bu tamamen benim ve kurulumun hazırladığı listedir. Bu listeden tamamen ben sorumluyum" ifadelerini kullanmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...