Tgrt Haber
05 Mart 2018 19:02

Trabzon'daki dev maçı Beşiktaş kazandı

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında Trabzonspor'a konuk oldu. Maçı Beşiktaş 2-0 kazandı.

Trabzon'daki dev maçı Beşiktaş kazandı
trabzonspor,beşiktaş

Derbide Fenerbahçe'yi deviren Beşiktaş, deplasmanda Trabzonspor'u da yenerek şampiyonluk yarışını sürdürdü: 2-1. Negredo'nun oyuna girişiyle maçın kaderi değişirken, Kartal'ı uçuran goller Babel'den geldi. 

Düşük tempoda geçen ilk devre golsüz eşitlikle sona ererken 2. yarıya Negredo damga vurdu. 58'de Vagner Love'ın yerine oyuna giren İspanyol yıldız, 71'de Babel'e yaptığı asistle maçın kilidini açtı. 78'de bir kez daha sahneye çıkan Negredo Babel'e bir asist daha yaptı ve Kartal, müthiş ikiliyle 3 puana uzandı.

Bu sonuçla 47 puana yükselen Beşiktaş, 24. haftayı Galatasaray ve Başakşehir'in 3 puan gerisinde 3. sırada kapattı. 36 puanda kalan Trabzonspor ise 7. sırada kaldı.

Burak Yılmaz'ın yerine N'Doye
Spor Toto Süper Lig'de sahasında Beşiktaş'ı konuk eden Trabzonspor'da, kart cezalısı Burak Yılmaz'ın yokluğunda Dame N'Doye forma giydi.

Geçen hafta Aytemiz Alanyaspor maçında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşen Burak Yılmaz, Beşiktaş karşısında takımında yer alamadı. Bu futbolcunun yokluğunda Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Hugo Rodallega ile N'Doye arasındaki tercihini Senegalli futbolcudan yana kullandı.

Savunmanın ortasında geçen hafta son anda rahatsızlanarak kadrodan çıkarılan Tomas Hubocan tekrar formasına kavuştu. Uğur Demirok ise yedek kulübesinde yer aldı.

Bordo-mavililer, böylece geçen hafta Aytemiz Alanyaspor maçına göre 2 farklı oyuncuyla Beşiktaş mücadelesine çıktı.

Öte yandan Trabzonsporlu oyunculardan Jose Sosa ve Olcay Şahan, maç öncesi Beşiktaş'ın yedek kulübesine giderek, eski takım arkadaşları ve teknik direktör Şenol Güneş ile hasret giderdi.

Beşiktaş'ta 2 eksik
Beşiktaş'ta kırmızı kart cezalısı Ricardo Quaresma ile sakatlığı bulunan Pepe, Trabzonspor karşısında oynayamadı.

Siyah-beyazlılarda ligde geçen haftaki Fenerbahçe maçına göre Quaresma ve yedek kulübesine çekilen Domagoj Vida'nın yerine Jeremain Lens ile Anderson Talisca, Trabzonspor karşısında forma giydi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, stoperde Gary Medel ve Dusko Tosic'i oynattı.

Güneş, forvette Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Fenerbahçe maçında görev verdiği Alvaro Negredo'yu yedek kulübesine çekerken, Vagner Love ilk 11'de sahaya çıktı.

Taraftar ilgisi
Trabzonsporlu taraftarlar, Beşiktaş karşılaşmasında takımlarını yalnız bırakmadı.

Tribünlerin tamamına yakınını dolduran bordo-mavili taraftarlar, karşılaşma öncesi de stat girişinde takımı meşalelerle karşıladı. Taraftarlar, ısınma sırasında ise futbolcuları tek tek tribüne çağırarak, oyunculara moral verdi.

Beşiktaş taraftarları da kendilerine ayrılan bölümün tamamına yakınını doldurarak, takımlarını yalnız bırakmadı.

TRABZONSPOR 0 - BEŞİKTAŞ 2 
86'Beşiktaş top çevirerek süreyi eritmeye çalışıyor. Trabzonspor da ikinci golden sonra oyundan kopmuş gözüküyor.
86'Beşiktaş top çevirerek süreyi eritmeye çalışıyor. Trabzonspor da ikinci golden sonra oyundan kopmuş gözüküyor.
84'Abdülkadir, Caner'den sıyrılıp sağ çaprazdan vuruşunu yaptı. Top uzak direğin yanından auta gitti.
83'Hızlı gelişen Beşiktaş atağında Lens'in ara pasıyla savunmanın arkasına sarkan Negredo, dönerek yaptığı vuruşla topu ağlara gönderdi. Ama yan hakemin bayrağı havada. Ofsayt.

79'Negredo, son üç resmi maçta 4. asistini yaptı. İspanyol yıldız bu üç maçta bir de GOL buldu.
78'GOL Negredo'nun harika ara pasıyla savunmanın arkasına sarkan Babel, kaleci ile karşı karşıya pozisyonda topu ağlara gönderdi.

71'GOL Ryan Guno Babel
70'GOL Sol kanattan Caner'in ortasında Babel'in indirdiği topla Negredo buluştu. Negredo dar açıda Onur'la karşı karşıya pozisyonda topu Babel'e çıkarttı. Babel de düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi.
69'Sol kanattan Caner'İn ortasında topa ne Negredo ne de Babel dokunabildi. Aut.
68'N'Doye derin bir topla Yusuf'u savunma arkasına kaçırmak istedi. Gökhan araya girdi.
52'Tolgay derin bir topla savunma arkasına kaçan Love'ı topla buluşturmak istedi. Durica araya girdi.
51'Tosic'İn uzun pasında Vagner Love savunma arkasına sarktı. Onur kalesini zamanında terkedip, Love'dan önce topun  sahibi oldu.
50'Tosic'in sol kanattan yerden ortasında Hubocan araya girdi. Uzun bir topla N'Doye'u savunma arkasına kaçırmak istedi. Medel araya girip tehlikeyi önledi.
48'Atiba'nın sakatlığı nedeniyle bir süre duran oyun yeniden başladı.

45'İlk yarının sonunda 1 dakika uzatma oynanacak.
44'Sarı Kart Jeremain Lens
44'Sosa'nın ceza sahasına doğru kullandığı serbest vuruşta Okay'ın kafa vuruşu üstten auta gitti.
37'Talisca'nın ara pasıyla savunmanın arkasına sarkan Love'ın sağ çaprazdan şutunda top üstten auta gitti.
36'Durica'nın uzun pasında N'Doye ofsayt pozisyonunda yakalandı.
35'Okay'ın sol kanattan yaptığı ortada N'Doye'dan önce fabri araya girip topun kontrolünü sağladı.
34'Pereira'nın pasıyla ceza sahasının hemen dışında hafif sağ çaprazda topla buluşan Abdülkadir'in şutu çerçeveyi bulmadı.

27'Lens, serbest vuruşu paslaşarak kullanmak istedi. Ama top Tolgay'a gelmedi.
27'Hubocan gördüğü kart sonrası cezalı duruma düştü.
26'Hubocan'ın hatası ile topla buluşan Babel, sol kanattan ceza sahasına sokulmak isterken Hubocan'ın faulüyle yerde kaldı. Beşiktaş tehlikeli bir noktadan serbest vuruş kullanacak.
22'Sosa'nın sol kanattan ikinci kez kullandığı köşe vuruşunda ön direğe gelen topu fabri kontol etti.
21'Sosa, sol kanattan bindiren Novak'ı ceza sahasında topla buluşturmak istedi. Lens son anda araya girip topu kornere gönderdi.
21'Sosa'nın sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda savunma topu bir kez daha kornere gönderdi.
20'Atiba derin bir pasla Talisca'yı savunma arkasına kaçırmak istedi. Hubocan araya girdi.
2'Dönen topu tekrar önünde bulan Jose Sosa'nın ceza sahası dışında sol çaprazdan kaleye gönderdiği şutunda top Trabzonspor savunmasından geri geliyor.
2'Kazanılan serbest vuruşu kullanan Jose Sosa'nın doğrudan kaleye gönderdiği şutunda top barajdan geri geliyor.
1'Dusko Tosic, ceza sahası önünde topa elle müdahale edince hakem Halis Özkahya tarafından sarı kartla cezalandırılıyor.
1'Hakem Halis Özkahya maçın ilk düdüğünü çalıyor ve mücadeleye konuk ekip Beşiktaş başlıyor.

STAT: Medical Park
HAKEM: Halis Özkahya

SAAT: 20.00
YAYIN: beIN SPORTS 1

TRABZONSPOR: Onur, Pereira, Hubocan, Durica, Novak, Okay, Kucka, Abdülkadir, Sosa, Olcay, N'Doye
TEKNİK DİREKTÖR: Rıza Çalımbay

BEŞİKTAŞ: Fabri, Gökhan Gönül, Tosic, Medel, Adriano, Atiba, Tolgay, Lens, Talisca, Babel, Love
TEKNİK DİREKTÖR: Şenol Güneş

İki takım arasındaki karşılaşma, saat 20.00'de Medical Park Stadı'nda yapılacak. Mücadeleyi hakem Halis Özkahya yönetecek.

Ligin 23. haftasındaki derbi maçta Fenerbahçe'yi 3-1 yenen Beşiktaş, bordo-mavili rakibini de mağlup ederek şampiyonluk iddiasını sürdürmeye çalışacak.

Ligde geçen hafta deplasmanda Aytemiz Alanyaspor'u 2-1 mağlup ederek 6 maç sonra 3 puan sevinci yaşayan bordo-mavililer ise, Beşiktaş karşısında da galip gelerek çıkış yakalamak istiyor.

Karadeniz ekibinde Burak Yılmaz, kart cezası nedeniyle Beşiktaş karşısında forma giyemeyecek. Sakatlıkları bulanan Mustafa Akbaş, Esteban Alvarado ve Fabian Castillo da kadroda yer alamayacak.

Deplasmanda zorlanıyor
Trabzonspor ile deplasmanda zorlu bir mücadeleye çıkacak siyah-beyazlı takım, bu sezon dış sahada istediği sonuçları alamadı.

Ligde şu ana dek 12 deplasman maçına çıkan Beşiktaş; 4 galibiyet, 5 beraberlik ve 3 yenilgiyle 17 puan toplayabildi.

Beşiktaş, dış sahadaki son 6 maçında ise sadece bir kez kazanabildi. Dört karşılaşmadan beraberlikle ayrılan siyah-beyazlı ekip, bu maçlarda 7 puan elde edebildi. Bu süreçte deplasmanda bir yenilgi yaşayan Beşiktaş'ın 6 maçtaki puan kaybı 11 oldu.

Quaresma cezalı, Pepe sakat
Siyah-beyazlılarda kırmızı kart cezalısı Ricardo Quaresma, bu akşamki karşılaşmada görev alamayacak.

Beşiktaş'ın Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde Fenerbahçe ile oynadığı karşılaşmada kırmızı kart gören, ayrıca rakiplerine yönelik hareketlerinden dolayı Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna da sevk edilen Quaresma, Trabzonspor deplasmanında takımını yalnız bırakacak.

Öte yandan Fenerbahçe ile oynanan kupa maçında sakatlanan ve oyundan çıkmak zorunda kalan Pepe, Trabzonspor maçı kadrosuna alınmadı.

4 oyuncu sınırda
Beşiktaş'ta Trabzonspor maçı öncesi 4 oyuncu sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

Siyah-beyazlı ekipte sezon içinde yedişer sarı kart gören Caner Erkin ve Gary Medel'in yanı sıra üçer kez bu durumla karşı karşıya kalan Oğuzhan Özyakup ile Tolgay Arslan, bu akşamki karşılaşmada kart görmeleri halinde cezalı duruma düşecek.

"Büyük" maçlarda yenilmedi
Trabzonspor, Beşiktaş ile yapacağı müsabakayı kazanarak üç büyük rakibi karşısında bu sezonki yenilmezliğini sürdürmeye çalışacak.

Bordo-mavililer, bu sezon ligde Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray ile oynadığı 4 maçta 1 galibiyet, 3 beraberlik aldı, yenilgi yaşamadı.

Karadeniz ekibi, ligin 2. haftasında Fenerbahçe ve 7. haftada da Beşiktaş ile deplasmanda yaptığı maçlardan 2-2'lik sonuçlarla döndü. 10'uncu haftada sahasında Galatasaray'ı 2-1 mağlup eden bordo-mavililer, 19. haftada iç sahada Fenerbahçe ile 1-1 berabere kaldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...