Tgrt Haber
26 Temmuz 2022 16:50 - Güncelleme : 26 Temmuz 2022 16:58

TikTok'a benzeyen Instagram'dan, gelen tepkiler üzerine açıklama: Devam edeceğiz!

Her geçen gün TikTok'a benzer özelliklerle güncellenen Instagram, çok fazla tepki gelmesi üzerine bir açıklaam yaptı. Sosyal medya platformunun lideri Adam Mosseri, iddialı açıklamada bulundu.

Editör: Okan Güleş / Kaynak: The Verge
TikTok'a benzeyen Instagram'dan, gelen tepkiler üzerine açıklama: Devam edeceğiz!
Instagram,teknoloji

Sosyal medya uygulamaları günümüzde akıllı telefon, tablet ve hatta bilgisayarlarda bile en çok zaman geçirilen uygulamalar haline geldi. Kullanıcılar, erişimi kolay bu uygulamaları sıklıkla kullanıyor. Bunların arasında en çok kullanılanlar ise WhatsApp, Instagram ve TikTok. 

Milyara ulaşan kullanıcı sayısıyla dikkatleri üzerine çeken TikTok, kısa sürede epey büyüme kaydetti. TikTok'un yanı sıra Instagram'da, akışının üzerinde değişiklikler yaparak daha fazla kullanıcıya ulaştı ve bunu her geçen gün de büyütmeye devam ediyor. Ancak Instagram'ın son zamanlarda yaptığı değişiklikler sıkça gündeme gelmeye başladı. Zira ezeli rakibi TikTok'un özelliklerini kopyalamaya başladı ve bu durum artık tepki olarak geri dönüş almaya başladı.

INSTAGRAM BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

Instagram'ın en çok takip edilen kullanıcılarından Kylie Jenner, platformun artık TikTok'a benzemesini kınadı ve sıkıcı bir hal almaya başladığını belirtti. Bu kınamaların üzerine Instagram Başkanı'ndan açıklama gecikmedi.

TikTok'a benzeyen Instagram'dan, gelen tepkiler üzerine açıklama: Devam edeceğiz!

Twitter üzerinden yeni kısa bir video paylaşan Adam Mosseri, gelen tepkiye aynı fikirde olmadığını gösteren eleştirisel bir karşılık verdi.

Temelde amacı fotoğraf üzerine kurulan Instagram, artık TikTok gibi video platformu olma yolunda gidiyor. Instagram Başkanı ise ''Dürtüst olmam gerekiyor. Instagram'ın giderek daha fazla videoya dönüşeceğine inanıyorum'' diyerek noktayı koydu.

Uygulama, başlangıçta olduğu gibi fotoğrafları yine desteklemeye devam edecek. Ancak Mosseri, videoya yönelmenin kullanıcıya bağlı olduğunu vurguladı. Ayrıca videoların daha çok izlenmesinin, bu değişime eğilme yönelimini arttırdığını da kaydetti.

ÜNLÜ İSİMLER TEPKİ VERMİŞTİ

Instagram'ın güncellenerek yeni bir hal alması elbette güzel. Ancak giderek TikTok'a benzemesi de kaçınılmaz. Bu duruma karşılık dün, ünlü isimlerden Jenner ve Kim Kardashian görüntülü bir video yayınladı ve uygulamadan artık şikayetçi olduklarını söyledi.

https://twitter.com/mosseri/status/1551890839584088065

Aradan bir gün sonra ise Instagram Başkanı Mosseri, bunu sürdürmeye devam edeceğini söyleyen bir açıklama yaparak noktayı koydu.

Kaynak: The Verge
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...