Tgrt Haber
19 Temmuz 2022 16:53 - Güncelleme : 19 Temmuz 2022 16:59

Instagram alışveriş özelliğini Direkt Mesajlar'a taşıdı

Instagram, kullanıcılarının uygulama üzerinden daha kolay ve güvenilir bir şekilde alışveriş yapabilmesi için yeni özellikleri test ediyor. Son olarak şirket, Direkt Mesajlar (DM) üzerinden kredi kartıyla ödeme imkanı sundu.

Editör: Hilal Bardakcı / Kaynak: The Verge
Instagram yeni bir alışveriş özelliği daha sundu
instagram,sosyal medya,kredi kartı,
Instagram yeni bir alışveriş özelliği daha sundu

Instagram tarafından yapılan açıklamaya göre, ABD'deki Instagram kullanıcıları, ürün alışverişlerinde direkt mesajları kullanabilecek. Alıcılar ayrıca satıcılarla aynı mesaj dizisinde ürünler hakkında sorular sorabilecek ve siparişleri takip edebilecek.

Instagram'daki birçok küçük işletme zaten ürünlerle ilgili sorular soruyor, ödemeleri ayarlıyor ve DM'ler aracılığıyla müşteri desteği sunuyor. Mesajlardaki ödemeler yalnızca Instagram'da bir işletme hesabı oluşturmuş nitelikli hesaplar için geçerli olacaktır.

INSTAGRAM DM'DE ALIŞVERİŞ DÖNEMİ

Direkt mesajlar yoluyla ödeme talep etme seçeneği, diğer uygulamalar aracılığıyla fatura gönderme gibi ek bir adımı da ortadan kaldırıyor. Takip ve müşteri hizmetleri ile birlikte bu adımı sunarak Instagram, alışveriş yapanların markaları bulabileceği, ürünlere göz atabileceği ve uygulamadan hiç çıkmadan satın alma işlemlerini tamamlayabileceği bir uygulama olma yolunda ilerliyor.

Geçtiğimiz birkaç yıl içinde Instagram sonsuz bir alışveriş merkezine dönüştü ve birçok küçük işletme görünürlük, pazarlama ve satışları artırmak için uygulamaya yöneldi. Platform, Mağaza sekmesinin göze çarpan yerleşiminden şirketin ortalama kullanıcılara sunduğu ürün etiketleme özelliklerine kadar alışverişi uygulama içi deneyimin merkezi bir parçası haline getirdi.

Kaynak: The Verge
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...