Tgrt Haber
14 Ocak 2022 09:58

Realme 9 Pro, işlemci ve kamera özellikleriyle sızdırıldı

Türkiye'de de faaliyetlerini sürdüren Realme, yeni akıllı telefonu için hazırlıklara başladı. Çinli üreticinin muhtemelen mart ayında piyasaya sürmeye hazırlandığı Realme 9 Pro, bazı detayları ile sızdırıldı.

Realme 9 Pro, işlemci ve kamera özellikleriyle sızdırıldı
Realme 9 Pro,Realme

Dünyanın hızla büyüyen teknoloji şirketlerinden Realme, yeni akıllı telefonları için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Hem giyilebilir teknoloji, hem de mobil pazarda oldukça iyi bir ivme yakalayan şirket, şimdi ise Realme 9 Pro için hazırlıklara başladı.

Bilindiği üzere Çinli üretici, geçtiğimiz yıl Realme 8 Pro ile dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Fiyatına göre iyi özellikler sunan Realme 8 Pro, 108 Megapiksel kamerası ve süper hızlı şarjıyla ilgi odağı oldu. Şimdi ise gözler Realme 9 Pro modeline çevrildi.

REALME 9 PRO’NUN ÖZELLİKLERİ NETLEŞİYOR

Kısa süre önce Realme 9 Pro, bazı temel özellikleriyle beraber yabancı basında sızdırıldı. Orta segmentte rekabet etmesi beklenen cihaz, kamera modülü açısından görsel bir revizeye girecek. Sızdırılan görüntülere bakıldığında Realme 9 Pro’da üçlü bir kamera sistemine yer verilecek. Ayrıca cihaz delikli bir ekrana sahip olacak ve ön kamerayı da bu ekranın içerisinde barındıracak.

Realme 9 Pro, işlemci ve kamera özellikleriyle sızdırıldı

Teknik özellikler açısından Realme 9 Pro, ön tarafta 120Hz yenileme hızını detsekleyen 6.59 inç AMOLED ekranla gelecek. Ayrıca şirket parmak izi tarayıcıyı da çoğu rakibinden farklı olarak ekranın üzerine yerleştirecek. Zira bu segmentte yer alan modellerin çoğunda parmak izi tarayıcı genellikle güç tuşunun üzerine monte edilir. 

İşlemci tarafında ise Realme’nin yeni akıllı telefonu, gücünü Qualcomm’un 5G destekli Snapdragon 695 yonga setinden alacak. Ek olarak buna 6/8 GB RAM ve 128 GB dahili depolamanın da eşlik etmesi bekleniyor. 

Kameralara gelecek olursak Realme 9 Pro’nun arkasında; 64 Megapiksel ana, 8 Megapiksel ultra geniş açı ve 2 Megapiksel de makro lense yer verileceği öne sürülüyor. Bunun yanı sıra ön kameranın da 16 Megapiksel çözünürlükte olması bekleniyor. 

Yukarıdaki özelliklere ek olarak Realme 9 Pro’nun pil kapasitesi de sızdırıldı. Bu bağlamda orta segmentte rekabet edecek cihaz, 33W hızlı şarjı destekleyen 5.000 mAh kapasiteli bir pil ile donatılacak. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...