Tgrt Haber
24 Temmuz 2022 17:07 - Güncelleme : 24 Temmuz 2022 17:11

Türkiye Uzay Ajansı’ndan ‘Starlink’ açıklaması: Gökyüzünde görüntülenmişti!

Türkiye’de dün akşam saatlerinde belirli yerlerde birtakım uydu görüntülendi. Çoğu kişi için merak konusu olan bu görüntüler için, Türkiye Uzay Ajansı’ndan açıklama geldi.

Türkiye Uzay Ajansı’ndan ‘Starlink’ açıklaması: Gökyüzünde görüntülenmişti!
uzay,teknoloji,starlink

Elon Musk’ın SpaceX şirketi, uzay interneti için hızla çalışmaya devam ediyor. Starlink projesiyle dünyada onlarca ülkeye açılan Musk, uzay internetini kademeler halinde insanlara ulaştırıyor. Kısa süre önce Türkiye’de de Starlink uyduları görüntülendi. Sosyal medyada gündem olan bu görüntüler için Türkiye Uzay Ajansı (TUA) beklenen açıklamayı yaptı.

İstanbul, Adana ve daha pek çok ilde görünen Starlink uyduları, görenleri hayrete düşürdü. Uzay interneti projesi olarak bilinen Starlink, dünya üzerinde onlarca ülkede görülürken, Türkiye’de belirmesi de epey gündem oldu.

TUA’DAN AÇIKLAMA

 Türkiye Uzay Ajansı (TUA), Türkiye'nin çeşitli noktalarından görüntülenen "Starlink" uydularının dünya üzerinde internet ve haberleşme için başlatılan bir uydu takım yıldızı projesi olduğunu bildirdi. Ajansın Twitter hesabından, 23 Temmuz 2022 gecesi görüntülenen "Starlink" uydularına yönelik paylaşım yapıldı.

Türkiye Uzay Ajansı’ndan ‘Starlink’ açıklaması: Gökyüzünde görüntülenmişti!

Paylaşımda, uydu sistemlerinin bulundukları yörüngeye bağlı olarak dünya üzerinde belirli bir bölgeye ya da yörüngesi üzerinde bulunan ülkeleri kapsayacak şekilde fırlatıldıkları belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Uydu takım yıldızları ise dünya üzerinde her noktaya kesintisiz kapsama sağlamak için tasarlanan birden fazla uydu olarak adlandırılır. 23 Temmuz 2022 gecesi Türkiye'nin çeşitli noktalarında görüntülenen Starlink uyduları da dünya üzerinde internet ve haberleşme için başlatılan bir uydu takım yıldızı projesidir."

Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...