Tgrt Haber

Xbox Game Pass zamlandı: İşte güncel Türkiye fiyatları

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: The Verge
22 Haziran 2023 11:40 - Güncelleme : 22 Haziran 2023 11:42
Xbox Game Pass zamlandı: İşte güncel Türkiye fiyatları
,,xbox konsol

Microsoft, Xbox Game Pass Ultimate ve Game Pass Konsol abonelik fiyatlarına zam yaptı. Peki Xbox Game Pass Türkiye'de ne kadar oldu? İşte güncel fiyatlar...

ABD'li teknoloji devi Microsoft, Ağustos ayında ABD, Japonya, Şili, Brezilya ve Kolombiya hariç birçok ülkede Xbox Series X konsoluna zam yapacak. Ayrıca Xbox Game Pass ve Xbox Game Pass Ultimate aboneliklerinin aylık ücretlerini de önümüzdeki ay artıracak. Bu artışla birlikte Game Pass Ultimate'in fiyatı 100 TL'yi geçiyor.

Xbox Series X, 1 Ağustos itibarıyla çoğu Avrupa ülkesinde 549.99 Euro, Kanada'da 649.99 Kanada Doları ve Avustralya'da 799.99 Avustralya Doları olacak. Konsolun Türkiye fiyatına yapılacak artış henüz açıklanmazken; Xbox Series S fiyatının ise değişmeyeceği ve 299.99 Dolar olarak kalacağı aktarıldı.

Hatırlanacağı üzere Sony de geçtiğimiz yıl PlayStation 5'e ciddi oranda zam yapmıştı. Şimdi sıra Xbox'a geldi. Xbox İletişim Başkanı Kari Perez konuyla ilgili "Konsol fiyatlarımızı uzun süredir sabit tutuyorduk ve her pazarda rekabet koşullarına uygun olacak şekilde ayarlıyorduk" açıklamasında bulundu.

XBOX GAME PASS NE KADAR OLDU?

Xbox Game Pass Ultimate, ABD'de aylık 14.99 dolardan 16.99 dolara yükselecek. Temel Xbox Game Pass Konsol fiyatı da aylık 9.99 dolardan 10.99 dolara çıkacak. Zam ne yazık ki Türkiye'yi de etkilemiş durumda. Game Pass Ultimate'in fiyatı 44,90 TL'den 120,99 TL'ye yükselirken; Game Pass Konsol'un fiyatıysa 29,99 TL'den 79,99 TL'ye çıktı.

Xbox CEO'su Phil Spencer, geçtiğimiz aylarda yaptığı bir açıklamada abonelik fiyatlarının sonsuza kadar sabit kalmayacağının sinyalini vermişti. Fakat iyi haber şu ki Microsoft, PC Game Pass fiyatlarında herhangi bir değişiklik yapmayacak.

Eğer mevcut bir Game Pass aylık abonesiyseniz, bu yeni fiyatlar sizin için 13 Ağustos'ta yürürlüğe girmeye başlayacak. Yeni Xbox Game Pass üyeleriyse 6 Temmuz'dan itibaren güncel fiyatlara tabi tutulacaklar. Eğer yıllık bir kod aracılığıyla Xbox Game Pass'e aboneyseniz, yeni fiyatlar aboneliğinizi yenileme aşamasına kadar geçerli olmayacak.

Kaynak: The Verge, Derleyen: Ömer Faruk Doğan - TGRT Haber

 

Kaynak: The Verge
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...