Tgrt Haber
21 Şubat 2022 08:47 - Güncelleme : 21 Şubat 2022 09:21

5 yıl önce kendini asmıştı! Günlükle ortaya çıkan cinayet detayı: Her şeyi tek tek yazmış

Hatay'da 5 yıl önce, evinde tavana iple asılı halde bulunan Medine Kara'nın ölümünde kan donduran detaylar ortaya çıktı. Genç kadının eşyalarını almak için eve giden ablanın bulduğu günlük, işkence ve tehditleri bir bir ortaya dökerken aile, cinayet şüphesi üzerine suç duyurusunda bulundu.

Medine Kara'nın ailesinin itirazı üzerine Ahmet Kara yeniden hakim karşısına çıkacak.
Medine Kara'nın ailesinin itirazı üzerine Ahmet Kara yeniden hakim karşısına çıkacak.

Hatay'da evinde asılmış halde bulunan ve intihar ettiği düşünülen Medine Kara'nın ölümünde, 5 yılın ardından kan donduran gelişmeler yaşandı. Genç kadın, günlüğünde eşinden gördüğü işkence ve tehditleri satır satır yazan Kara'nın ailesi, Medine'yi eşinin öldürüp intihar süsü verdiğini öne sürerek başvuruda bulundu.

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde, 5 yıl önce evinde iple asılı halde bulunan 37 yaşındaki Medine Kara'nın vücudunda darp izlerine rastlandı. Genç kadının ailesi cinayet şüphesi üzerine suç duyurusunda bulundu. Kız kardeşinin eşyalarını toplamaya giden abla Nuray Değirmenci, Medine'nin 1 yıllık eşi Ahmet Kara'dan şiddet gördüğünü günlüğüne detaylı olarak yazdığını gördü.

"SENİ VE AİLENİ ÖLDÜRÜRÜM"

Medine Kara'nın günlüğüne yazdıkları, okuyanları adeta dehşete düşürdü. Eşinin evine ruhsatsız silah getirerek kendisini defalarca tehdit ettiğini anlatan Kara, günlüğünde şu ifadeleri kullanmış: "Evine ruhsatsız silah getirerek defalarca beni o silahla tehdit ettin. Ben ayrılalım dediğimde aileni öldürürüm, seni öldürürüm dedin. O silahla defalarca tehditler savurdun. Ağzıma silahı dayayıp öldürmekle tehdit ettin, sustum. Ailen yüzünden beni defalarca dövdün. Evden çıkmayayım diye odaya kilitledin. O günleri unutmadım. Bana attığın o dayakları, o küfürleri, hakaretleri, vücudumdaki o izleri silemem. Bacağımdaki o bıçak izlerini ömrümün sonuna kadar unutmam emin ol"

5 yıl önce kendini asmıştı! Günlükle ortaya çıkan cinayet detayı: Her şeyi tek tek yazmış

"İNSAN EŞİNİN CENAZESİNE KATILMAZ MI"

Kız kardeşinin cinayete kurban gittiğini iddia eden Medine'nin 50 yaşındaki ablası Nuray Değirmenci, acılar içinde yaşadıklarını söyledi. Kardeşinin hayat dolu bir kız olduğunu anlatan acılı abla, "Kesinlikle kardeşim, intihar süsü verilerek asılmıştır. Kardeşim ayrılmak istemiş, silahı ağzına dayayıp ölümle tehdit etmiş. Herkes günlüğüne güzel anıları yazarken benim kardeşim acısını yazmış. Savcılığa verdiğimiz günlük ile cep telefonundaki işkence mesajları her şeyi ortaya koyuyor. Kardeşimin mezarının açılmasını istiyorum. O zaman her şey ortaya çıkacak. Bir insan eşinin cenazesine katılmaz mı? Kardeşimizi gelinlikle verdik kefenle aldık. Bu olayın peşini bırakmayacağız" diye konuştu.

OLAY YERİ İLE ADLİ TIP KURUMU RAPORU ÇELİŞKİLİ

İntihar edebilecek biri olmadığını belirten acılı aile, Medine'nin, eşi Ahmet Kara tarafından öldürüldüğünü ileri sürerek takipsizlik kararına itiraz etti. Mahkeme olay yerinde yapılan otopsi ile Adli Tıp Kurumu'ndan gelen raporda çelişki olduğunu belirledi ve Sulh Ceza Hakimliği takipsizlik kararını kaldırdı. Dörtyol Cumhuriyet Başsavcılığı, Ahmet Kara hakkında "eşe karşı basit yaralama" suçundan iddianame hazırladı. 3 yıla kadar hapsi istenen Ahmet Kara, 27 Nisan'da mahkeme karşısına çıkacak. Ahmet Kara'nın suçlamayı kabul etmediği öğrenildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...