Tgrt Haber
08 Kasım 2021 20:56

Son dakika: Konya'da 5,1 büyüklüğünde deprem | Son depremler

Son dakika: AFAD tarafından yapılan açıklamada, Konya'nın Meram ilçesinde saat 20.43 sularında 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldiği belirtildi. Yaşanan deprem sonrası vatandaşlar büyük panik yaşarken depremde can ve mal kaybı yaşanmadı.

Son dakika: Konya'da 5,1 büyüklüğünde deprem | Son depremler
konya,deprem,AFAD

Son dakika:  Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 20.43'te merkez üssü Meram olan 5,1 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi. Deprem, 10,61 kilometre derinlikte gerçekleşti. AFAD'dan yapılan açıklamada gelişmelerin takip edildiği belirtildi.

Son dakika: Konya'da 5,1 büyüklüğünde deprem | Son depremler

DEPREM ANI KAMERALARA YANSIDI

BAKAN KURUM: EKİPLERİ SEVK ETTİK

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum sosyal medyada yaptığı açıklamada, "Konya'nın Meram ilçesinde meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki deprem nedeniyle tüm hemşehrilerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.  Gerekli incelemeler için İl Müdürlüğü ekiplerimizi bölgeye sevk ettik. Gelişmeleri takip ediyoruz. Rabbim ülkemizi her türlü afetten korusun" ifadelerini kullandı.

VATANDAŞLAR SOKAKLAR ÇIKTI

Çocuklarını, evcil hayvanlarını alan vatandaşlar, sokaklara çıktı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Depremi hisseden tüm hemşehrilerime geçmiş olsun. Lütfen panik yapmayın. Allah beterinden korusun. Gelişmeleri takip ediyoruz. Önemli gelişmeler olursa aktaracağım." şeklinde konuştu.

3 METRUK BİNADA HASAR TESPİT EDİLDİ

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Konya'nın Meram ilçesinde meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki deprem nedeniyle 3 metruk binada hasar olduğunu bildirdi.

Son dakika: Konya'da 5,1 büyüklüğünde deprem | Son depremler

9 ARTÇI DEPREM MEYDANA GELDİ

Konya ili Meram ilçesinde saat 21.45 itibarıyla bölgede en büyüğü 2.8 olmak üzere 9 artçı deprem meydana geldi.

DEPREM'DE MERDİVENDEN DÜŞEN KİŞİNİN KOLU KIRILDI

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, deprem sırasında 3. kattan aşağı inerken merdivenden düşen kişinin kolu kırıldı. Yeni Mahalle'de yaşayan Ahmet Kılıç, Meram ilçesinde saat 20.43'te meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki deprem sırasında panikle sokağa çıkmak istedi. Merdivenlerden inerken düşen Kılıç, yaralandı. Beyşehir Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Kılıç'ın kolunun kırıldığı tespit edildi.  Kılıç, AA muhabirine, deprem korkusuyla bir anda çok endişelendiğini belirterek, yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Üçüncü katta ablamlarla otururken bir anda deprem oldu. Depremin etkisiyle hepimiz bir tarafa savrulduk. Ablam da hamile. Ben panikle 3. kattan nasıl aşağı indiğimi bilmiyorum. En alt kata indiğimde 5 basamak kalmıştı. Kendimi kaybettim, ablam da hamile olduğu için panikledim, düştüm."

Son dakika: Konya'da 5,1 büyüklüğünde deprem | Son depremler

Son dakika: Konya'da 5,1 büyüklüğünde deprem | Son depremler

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...