Tgrt Haber
31 Aralık 2023 15:07 - Güncelleme : 31 Aralık 2023 15:10

Erbil'deki Peşmerge üssüne İHA'lı saldırı

Peşmerge güçlerinin Erbil'deki üssüne İHA'lı saldırı gerçekleştirildi. Saldırı sonrası yapılan açıklamada, saldırının yasa dışı gruplar tarafından gerçekleştirildiği ve karşılık verileceği belirtildi.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: Anadolu Ajansı
Erbil'deki Peşmerge üssüne İHA'lı saldırı
Peşmerge,Irak,İHA

Erbil'in Pirmam bölgesinde Peşmerge üssüne, dün gece saatlerinde bomba yüklü iki İHA ile saldırı gerçekleştirildi. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) Hükümet Sözcüsü Peşava Hevramani, olayda can kaybının olmadığını sadece maddi zarar oluştuğunu aktardı.

"KARŞILIK VERİLECEK"

Açıklamada, saldırının "yasa dışı" gruplar tarafından gerçekleştirildiği belirtilerek, "Irak hükümeti ve maaş verdiği bu grupları bu korkakça saldırıdan sorumlu görüyoruz. Bu yasa dışı grup Irak hükümeti tarafından destekleniyor ve onlara maaş veriliyor. Bu gruplar Irak hükümetinin gözü önünde hareket ediyor. Silah, füze ve İHA'ları taşıyıp askeri ve resmi kurumlara terör saldırısı düzenliyor" ifadelerine yer verildi.

Bu saldırıya karşı "uygun bir vakitte karşılık verileceği" belirtilen açıklamada, merkezi hükümetin gerekli adımları atması ve dost taraflardan destek çağrısında bulunuldu

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...