Tgrt Haber
27 Kasım 2023 08:10 - Güncelleme : 27 Kasım 2023 08:23

Sierra Leone’de darbe endişesi: Hapishaneye silahlı baskın 

Sierra Leone’nin başkenti Freetown'da bir kışlanın cephaneliğine silahlı saldırının ardından, hapishaneye baskın düzenlenerek bazı mahkumların kaçması sağlandı. Darbe endişesi yaşayan hükümet ülke çapında sokağa çıkma yasağı ilan ederken, Ecowas'tan saldırıya kınama geldi.

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Sierra Leone’de darbe endişesi: Hapishaneye silahlı baskın 
sierra leone,silahlı saldırı,sokağa çıkma yasağı

Batı Afrika ülkesi Sierra Leone’de başkanlık konutunun yakınlarındaki bir kışlaya silahlı saldırı düzenlenmişti. Başkent Freetown'daki saldırının ardından yine aynı şehirdeki Central Padema Road hapishanesindeki bazı tutukluların da silahlı kişilerin baskını sonrası serbest bırakıldığı ortayla çıktı. Hükümet gelişmelerin ardından ülke genelinde sokağa çıkma yasağı ilan etti.

"GİRİŞİMLER ENGELLENDİ"

Adını vermeyen bir hükümet yetkilisi olaylara ilişkin yaptığı açıklamada, “Bugün erken saatlerde, kimliği belirsiz bazı kişiler Wilberforce kışlasındaki cephaneliğe girmeye çalıştı. Bu girişimler engellendi. Ülke genelinde derhal geçerli olmak üzere sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Vatandaşlara evlerinde kalmalarını şiddetle tavsiye ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

BAŞKAN BİO "HAİN" İLAN ETTİ

Sierre Leone Devlet Başkanı Julius Maada Bio, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada kimliği belirsiz bazı kişilerin cephaneliğe saldırması nedeniyle güvenlik ihlali yaşandığını duyurarak, “Güvenlik güçlerimizden oluşan bir ekip, kaçan hainlerden geriye kalanları incelemeye devam ederken, ülke çapında sokağa çıkma yasağı ilan edildi” dedi.

ECOWAS'TAN KINAMA

Bu arada Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu (ECOWAS), saldırıları Sierra Leone halkının huzurunu bozmaya yönelik komplolar olarak nitelenrdirdi.

Kınama metninde, “Topluluğumuz, büyük bir tiksintiyle, bazı kişilerin silah edinip Sierra Leone'deki barışı ve anayasal düzeni bozmaya yönelik bir komplosunu öğrendi. ECOWAS bu eylemi kınıyor ve yasadışılığa karışan herkesin tutuklanması ve yargılanması çağrısında bulunuyor. ECOWAS her zaman anayasaya aykırı hükümet değişikliğine karşı sıfır toleransını korumuştur." ifadelerine yer verildi.

"BU TOPLUMU TEMİZLEYECEĞİZ"

Öte yandan Freetown’daki olay esnasında çıkan çatışmada askeri üniformalı maskeli adamlardan birinin uzaklaşmadan önce, “Bu toplumu temizleyeceğiz. Neyi amaçladığımızı biliyoruz. İşlerini yapması gereken sıradan sivillerin peşinde değiliz” dediği iddia edilmişti.

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...