Tgrt Haber
27 Şubat 2024 21:40 - Güncelleme : 27 Şubat 2024 21:41

Veliaht Prens Salman ile Zelenskiy arasında görüşme

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Salman ile bir araya geldi.

Editör: Furkan Günler / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
,Vladimir Zelenski,Vladimir Zelenskiy

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Salman ile bir araya geldi. Zelenskiy yaptığı açıklamada, “Veliaht Prens Muhammed bin Salman ile anlamlı ve samimi bir görüşme gerçekleştirdim” dedi.

Veliaht Prens Salman ile Zelenskiy arasında görüşme - 1. Resim

Görüşmede, Rusya-Ukrayna arasındaki barış formülünü, esir takasını, iki ülke ilişkilerini ve Ukrayna’nın yeniden inşasını ele aldıklarını aktaran Zelenskiy, “Barış Formülü'nde yer alan hususları ve bunların uygulanmasında kaydedilebilecek ilerlemeyi ele aldık. Suudi Arabistan'ın liderliği adil çözümler bulunmasına yardımcı olabilir. Ekselanslarının gerçek barışı tesis etme konusundaki kararlılığına değer veriyor, tavsiyeleri ve desteği için kendisine minnettarız” dedi.Veliaht Prens Salman ile Zelenskiy arasında görüşme - 2. Resim

 

Zelenskiy, "Ayrıca İsviçre'deki Küresel Barış Zirvesi'ne hazırlık kapsamında ortaklarımızla yürüttüğümüz çalışmalar hakkında da konuştum. Ukrayna ve Suudi Arabistan arasında ekonomik ve teknolojik işbirliği için belirli fırsatları inceledik. Ekiplerimiz bugün görüştüğümüz alanlarda çalışacak” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...