Tgrt Haber
04 Temmuz 2023 10:34 - Güncelleme : 04 Temmuz 2023 10:44

Çok özel bir saat! 1,5 asırdır hiç durmadan çalışıyor…

Bursa’ da el yapımı duvar saati 154 yıldır hiç durmadan çalışıyor. Saat Tarihi Kapalı Çarşı'da sergileniyor.

antika,saat,bursa,kapalı çarşı

Bursa’da Tarihi Kapalı Çarşı'da sergilenen Fransız el yapımı duvar saati 154 yıldır hiç bozulmadan çalışmaya devam ediyor. Saatçi  Hakan Şunda iş yerinde sergilediği duvar saatine gözü gibi baktığını belirterek, saatin 15 dakika aralıklarla gongunun çaldığını belirtti.

''BURSALI BİR İŞ ADAMINDAN ALDIK''

154 yıllık Fransız yapımı duvar saatini 2 yıl önce Bursalı bir iş adamından aldığını söyleyen Şunda,  “1978'den beri dükkanımızda saat ve antika ürünler satıyoruz, tamir ediyoruz. Bu saatimizde özel bir saattir. Bursalı iş adamından aldık” dedi.

Çok özel bir saat! 1,5 asırdır hiç durmadan çalışıyor…

‘’TAMAMEN EL YAPIMI’’

Saatin tamamen el yapımı olduğuna dikkat çeken Şunda “Saatin geçmişi ortalama 150 yıllıktır. Tamamen el yapımı olan bu saat, Fransa'da yapılmıştır. Çeyrek geçe, çeyrek kala, buçuk ve saat başlarında çalmaktadır. Saatte 4 defa çalmaktadır. 2022 yılından itibaren saat bizim bünyemiz altında. Benden önce 40 yıl Bursalı bir iş adamında kaldı. Bizler bu saati elden geçirip burada sergilemeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...