Tgrt Haber
06 Aralık 2023 11:18 - Güncelleme : 06 Aralık 2023 11:28

MSB duyurdu! 4 adet F-16 ve 71 personel NATO hava sahasını koruma görevine başladı

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) 4 adet F-16 ve 71 personelin Romanya’daki NATO hava sahasını koruma görevine başladığını bildirdi.

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
MSB duyurdu! 4 adet F-16 ve 71 personel NATO hava sahasını koruma görevine başladı
,romanya,nato

Milli Savunma Bakanlığı, Türk Hava Kuvvetlerine ait 4 adet F-16 ve 71 personelin Blok-64 görevi çerçevesinde Romanya’daki Borcea Hava Üssü'ne intikal ederek, NATO hava sahasını koruma görevine başladığını açıkladı.

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, “Hava Kuvvetleri Komutanlığımıza ait 4 adet F-16 ve 71 personel, NATO Geliştirilmiş Hava Polisliği (Enhanced Air Policing-eAP) Blok-64 görevi kapsamında Romanya’daki Borcea Hava Üssü'ne intikal ederek, NATO hava sahasını koruma görevine başladı. Ülkemizin üstlendiği bu görev 31 Mart 2024 tarihine kadar devam edecek. Ev sahipliği için Romanya halkına teşekkür ediyor, kahraman personelimize görevlerinde başarılar diliyoruz” denildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...