Tgrt Haber
29 Eylül 2023 20:50 - Güncelleme : 29 Eylül 2023 21:37

Son dakika! Antalya Altın Portakal Film Festivali iptal edildi

Son dakika haberi: Yönetmen Nejla Demirci’nin "Kanun Hükmü" isimli belgeseli ile başlayan kriz 60. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin iptali ile son buldu. Yönetmen Nejla Demirci’nin belgeselinde mağduriyet algısı üzerinden FETÖ propagandası yapıldığı öne sürülmüş ve belgesel festivalden ikinci kez çıkarılmıştı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin iptal edildiğini açıkladı. 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
Son dakika! Antalya Altın Portakal Film Festivali iptal edildi
Antalya,film,festival,iptal

Yönetmen Nejla Demirci'nin ihraç edilen iki kamu çalışanını anlattığı öne sürülen "Kanun Hükmü" isimli belgeselin ortaya çıkarıdğı krizi bu yıl 60'ıncısı düzenlenecek olan Antalya Altın Portakal Film Festivali'ni iptal edilmesine yol açtı.  

Konuyla ilgili 22 Eylül'de açıklama yapan Antalya Altın Portakal Film Festivali Yönetmeni Ahmet Boyacıoğlu, yargı süreci bitene kadar filmin festivalden çıkarıldığını bildirimiş ardından festivalin jüri üyeleri bu şekilde görevlerini yerine getiremeyeceklerini açıklamış, festivaldeki bazı yarışma filmleri de festivalden çekme kararı almıştı. 

Filmin festivale geri alınması üzerine Kültür, Turizm Bakanlığı ve Gençlik, Spor Bakanlığı festivalden çekildiğini açıklarken, ana sponsorlar da 'ben yokum' dedi. 

Antalya Altın Portakal Film Festivali'nden yapılan son açıklamada ise "Herhangi bir terör örgütünün destekçisi olarak tarif edilmeyi kabul etmemiz mümkün değildir. Bu aşamada yeni bir karar alarak 'Kanun Hükmü' adlı belgeseli 60. Antalya Altın Portakal Film Festivali seçkisinde çıkarıyoruz" denildi.

FESTİVAL İPTAL EDİLDİ 

1964'ten beri aralıksız olarak yaptılan festival 'Kanun Hükmü' belgeselinin çıkardığı krizin gölgesinde kaldı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Altın Portakal Film Festivali'nin iptal edildiğini duyurdu. 

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Böcek "Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak özüne döndürdüğümüz, yıllara meydan okumuş, Antalya’mızın ve ülkemizin en önemli markalarından biri olan ve 7-14 Ekim tarihleri arasında yapmayı planladığımız Antalya Altın Portakal Film Festivali’mizi bizim dışımızda oluşan ve oluşturulan süreç sebebiyle iptal ettiğimizi tüm sinemaseverlere üzülerek bildiriyorum. Şahsıma ve belediyemize malum film üzerinden isnat edilen suçlamaların tamamını da gerçek muhataplarına aynen iade ediyorum" diye konuştu. 

https://twitter.com/BocekMuhittin/status/1707813951034003914

Son dakika haberinin ayrıntıları geliyor...

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...