Tgrt Haber
29 Mart 2014 10:17

Youtube ne zaman açılacak, Youtube tekrar açılacak mı

Youtube ne zaman açılacak, Youtube tekrar açılacak mı, Youtube hakkında merak edilenler haberimizde...

Youtube ne zaman açılacak, Youtube tekrar açılacak mı
Youtube ne zaman açılacak,Youtube tekrar açılacak mı,youtube giriş yapılacak mı,youtube erişim

Türkiye'nin gündeminde hala twitter yasağı konuşulurken Twitter kapatılması ile ilgili haberler varken bunun üstüne birde dün Youtube kapatılması şoku yaşandı. Dün binlerce hatta milyonlarca kullanıcı en yaygın video paylaşım sitesi olan youtube'ye giriş yapamadı erişim sağlamadı. Yaşananlar üzerine tepkiler arttı. Youtube'nin kapatılmasına itirazlar çoğaldı. Resmi itiraz ise Ankara Barosu'ndan geldi. Ankara Barosu, video paylaşım sitesi Youtube'a erişim yasağı getirilmesini mahkemeye taşıdı. Baro, Youtube'a erişimi engelleyen TİB'in yetki gaspı yaptığı gerekçesiyle Ankara İdare Mahkemesi'nde yürütmeyi durdurma ve iptal davası açtı. Baro olaya itiraz ederek Youtube'ye yeniden giriş yapılabilmesini ve yeniden erişim sağlanmasını istiyor. Peki dava sonunda ne olacak Youtube'ye giriş yapılacak mı? Youtube açılacak mı?
Twitter'dan sonra, Suriye toplantısının ses kayıtlarını yayınlayan ünlü video paylaşım sitesi YouTube'a da dün erişim yasağı getirilmişti. TİB'in aldığı idari kararın gerekçesi ise 'ulusal güvenliğin birinci dereceden tehdit edilmesi' olarak duyurulmuştu. Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Vekili Büyükelçi Ömer Önhon, Suriye konulu toplantının ses kayıtlarının yayınlanmasının ardından dün Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na Youtube'a erişimin engellenmesi talebiyle bir yazı gönderdi. Yazıda, YouTube üzerinden yayınlandığı belirtilen 15 ayrı içerik için "ulusal güvenliğe birinci derecede tehdit oluşturduğu" gerekçesiyle erişim engeli istenmişti. Yazıyı alan TİB, YouTube yetkilileriyle temasa geçerek bu içeriklerin çıkarılmasını istedi. YouTube, "Durumu değerlendireceğiz" yanıtını verdi ancak değerlendirme için 4 saatlik sürenin ise yetersiz olduğunu bildirdi. Bunun üzerine TİB, "ulusal güvenlik" gerekçesiyle YouTube'a erişimi engelledi. Yasalara göre TİB, ulusal güvenlik sözkonusu olduğunda mahkeme kararına gerek kalmadan idari tedbirle erişimi engelleyebiliyor.

 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...